1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKMADIK ŞEY BIRAKMADI
YAKMADIK ŞEY BIRAKMADI

YAKMADIK ŞEY BIRAKMADI

Ateş yakmak rahatlatıyor...

A+A-

Suna ERDEN 

Liderimiz Dr. Fazıl Küçük yaşıyor yazılı pankartı, Türk Bayrağını ve daha birçok yeri ateşe veren zanlı ilginç bir savunma yaptı 

Türkiye’de İstanbul Büyük Şehir belediyesinden emekli olduğunu öne süren 57 yaşındaki Raki Sevik, Lefkoşa’da “Kuğulu Park” içerisinde bulunan belediyeye ait bekçi kulübesini, “liderimiz Dr. Fazıl Küçük yaşıyor” yazılı pankartı ve Türk Bayrağı’nı yaktı. Zanlı önceki gece de Ayyıldız Eğitim ve Kültür Vakfı’na” ait dairenin giriş kapısı üzerine yanıcı madde döküp yakmaya çalıştı. Tespit edilerek tutuklanan ve üzerinde benzin dolu pet şişe bulunan zanlı, “Eylemlerin siyasi değil, ateş yakmak beni rahatlatıyor” dedi. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

KAÇARKEN YAKALANDI 

Polis, zanlı Raki Sevki’nin 1 – 3 Kasım arasında meydana gelen, “Kundaklama, kundaklamaya teşebbüs”, “Türk bayrağına hakaret etme ve kasti hasar “ suçundan dolayı gözaltına alındığını söyledi. 

Polis, önceki gece telefonla alınan bir ihbar üzerine Kuğulu parkta bulunan belediyeye ait kulübenin yandığını öğrendiklerini belirtti. Olay yerine gittiklerini kaydeden polis, zanlının Anayasa Bar önünden koşarak geçtiğini tespit etmeleri üzerine yakaladıklarını ve üzerinde yapılan aramada ağzında fitil olan çam şişe ile içerisinde yanıcı madde benzin olan pet şişe bulduklarını açıkladı. 

YAKMADIK ŞEY BIRAKMADI 

Polis, tutuklanan zanlı hakkında yapılan soruşturmada, zanlının Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde bulunan Metin Küçük’e ait evinin ön kısmında asılı bulunan “liderimiz Dr. Fazıl Küçük yaşıyor” yazılı pankartı ve evin çöp kutusunu yaktığını tespit ettiklerini ifade etti. 

Polis, zanlının ayrıca meclis yanındaki Mirata Apartmanında bulunan Ülkü Ocakları derneğinin duvarlarına ve kapısına benzin dökerek yakmak istediği sırada içerden çıkanların olması üzerine kaçtığını belirtti. 

Polis, olay gecesi Mirata apartmanının girişinde yanık Türkiye Bayrağı da bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

ATEŞ YAKMAK RAHATLATIYOR 

Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise Türkiye’de İstanbul Büyük Şehir belediyesinden emekli olduğunu, karısından boşandığını evlerini kaybettiğini belirterek, “Eylemlerim siyasi amaçlı değildi” dedi. 

Zanlı sorunları olduğunu, Ülkü Ocaklarının kendisine yardım ettiğini ancak son zamanlarda telefonuna cevap vermediklerini öne sürerek, üzerine öfkelenip bu suçu işlediğini söyledi. Zanlı ayrıca Pipolar rahatsızlığı olduğunu belirterek ateş yakarak deşarj olduğunu söyledi. 

TEŞHİS KONULACAK 

Yargıç Meltem Dündar zanlının soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kalmasına ve Barış, Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde tedavi edilip cezai ehliyeti olup olmamasının araştırılmasına karar verdi.Başkent Lefkoşa’nın sevilen isimlerinden olan 83 yaşındaki Gülfere Öke, dün sabah sevenlerine veda etti. Lefkoşa’da sandalyeci Nevzat’ın eşi olarak bilinen Öke, eşini iki yıl önce kaybetti. Yakınlarından alınan bilgiye göre 3 evlat sahibi olan Öke, geçirdiği bir takım rahatsızlıklar sonucu hayatını kaybetti. Öke’nin cenazesi dün İsmail Safa Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Star Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.