1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKUBU TEMİNATI YATIRAMADI
YAKUBU TEMİNATI YATIRAMADI

YAKUBU TEMİNATI YATIRAMADI

Yakubu teminatı yatıramadı

A+A-

Nijeryalı öğrencinin hayatını kaybettiği üzücü olayla ilgili tutuklanan 3 ev arkadaşından ikisi serbest kaldı, birisi ise uyuşturucu tasarrufu suçundan yeniden mahkemeye çıkarıldı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 7 Mayıs 2017 tarihinde, bir apartmanın ikinci katından düşen ve 7 günlük yaşam mücadelesi sonucunda hayatını kaybeden Barka James Megubu’nun ölümü ile ilgili tutuklu ev arkadaşlarından ikisi serbest kaldı.

Zanlılardan; Aaqıp Muhammed Saleem ile Yakubu Saide Turaki, olayla ilgisi olmadığından serbest bırakılırken, Dominic Duada Yakubu, evde bulunan uyuşturucu maddelerle ilgili sorumlu tutularak teminat maksatlı mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Nurettin Enginer, 7 Mayıs 2017 tarihinde, Gazimağusa’da, “Ayşem” isimli apartmanın ikinci katından düşerek yaşamını yitiren Barka James Megubu ile ilgili olarak evde yapılan arama sonucunda 2 gram, zanlının cüzdanında ise yarım gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele bulunduğunu anımsattı.

Soruşturma tamamlandı

Zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Enginer, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlamasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, 3 bin TL nakdi kefalet ödemesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Mahkemenin emrettiği nakdi kefaleti yatıramayan zanlı Dominic Duada Yakubu, teminat şartlarını yerine getirinceye veya davaları görüşülünceye kadar, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.