1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YALANI ORTAYA ÇIKTI
YALANI ORTAYA ÇIKTI

YALANI ORTAYA ÇIKTI

Sanık Çetin Sadrazam’ın ‘çocuklar bende değil” iddiası üzerine Cinayet davasında tanık olarak dinlenen DNA mühendisi; “üç çocukta sanıktan” açıklamasını yaptı

A+A-

Sanık Çetin Sadrazam’ın ‘çocuklar bende değil” iddiası üzerine Cinayet davasında tanık olarak dinlenen DNA mühendisi; “üç çocukta sanıktan” açıklamasını yaptı

Suna ERDEN

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı yaşadığı eşi Şükran Tekin’i planlayarak öldürdüğü gerekçesi ile yargılanan Çetin Sadrazam’ın davasında iddia makamının son tanıkları
dinlendi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davanın dünkü oturumunda Şükran Tekin’in aile yakınları ile Adli Tıp Uzmanı ve DNA mühendisi mahkemede tanıklık etti. İddia makamının, sanık Çetin Sadrazam’ın ‘çocuklar bende değil” iddiası üzerine tanık olarak çağırdığı DNA mühendisi, “Üç çocuktan sanıktan” açıklamasını yaptı.

TIRNAKLARI ARASINDA KATİLİNİN DNA’SI VARDI

Tanık olarak dinletilmek amacı ile Türkiye’den çağrılan DNA mühendisi Ömer Çetinkaya, Kıbrıs’tan bazı emareler ve kan örnekleri geldiğini, bunlara DNA incelemesi yaptığını söyledi. Hazırlamış olduğu raporu mahkemeye emare olarak sunan Çetinkaya, Ahmet, Zafer ve Baran’ın Şükran tekin ile sanığın çocukları olduğunu tespit ettiğini söyledi. Cinayet mahallinden gelen emareler üzerinde yaptığı incelemede ise Şükran Tekin dışında sanığa ve çocuklar Zafer ve Baran’a ait DNA bulduğunu kaydeden Çetinkaya, Şükran Tekin’den alınan tırnaklar arasında ise yine Çetin Sadrazama ait DNA bulunduğunu açıkladı.

ZEHİR DEĞİL, BOĞULARAK ÖLDÜ

Şükran Tekin’in otopsisini gerçekleştiren Adli Tıp Uzmanı Çetin Lütfi Baydar ise otopside boyunda bası sonucu oluşmuş kızarıklıklar, tırnak aralarında sanığa ait DNA tespit edildiğini, Tekin’in kan ve doku örneklerinde ise zehirlenmeye dair bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. Baydar, Tekin’in ağız ve burun solunum yetmezliğinden öldüğünü, tüm bulguları incelediğinde olayın bir cinayet olduğunu ve boğularak öldüğü sonucuna vardığını söyledi. Adli Tıp Uzmanı, “Elinde ve boğazında tahriş vardı. Bu bir mücadele gösterdiğini kanıtıdır. Ancak mücadelesi kısa sürmüş” dedi.

“AÇ KALDIĞIMIZI GÜNLER OLDU”

Uzman tanıkların ardından Şükran Tekin ile Çetin Sadrazam’ın 19 yaşındaki oğlu Zafer Sadrazam tanık kürsüsüne çıktı. Oğlu, babası ile annesinin sürekli kavga ettiğini babasının ona şiddet gösterdiğini söyledi. Aç kaldıkları günler olduğunu da belirten Zafer Sadrazam, babasının kardeşleri ve kendisine bir iyi bir kötü davrandığını ifade etti.

“ABLAMA ŞİDDET UYGULUYORDU”

Zafer Sadrazam’ın ardından Şükran Tekin’in kız kardeşi Elda Tekin tanık kürsüsüne çıkarak bildiklerini anlattı. Elda Tekin, ablasının sanıktan şiddet gördüğünü sanığın kendisini ve diğer kız kardeşini de tehdit ettiğini söyledi. Tekin, “Ablam ile ölmeden bir gün önce konuştuk. Eşinin boşanmayı kabul ettiğini, kâğıtları imzalayacağını söylediğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Ablam hayat dolu bir insandı ve asla intihar edecek biri değildi” dedi.

BAĞRIŞTIKLARINI DUYDU

Şükran Tekin’in Lefkoşa-Taşkınköy bölgesindeki evinin komşusu olan İbrahim Engin de sanık ile ayrı yaşadığı eşinin bağrıştıklarını duyduğunu, ölmeden önceki gece ise Tekin’in mutfağında bir hareketlilik gördüğünü ancak kim olduğunu görmediğini ama bir erkek şahıs olduğunu söyledi. Elda Tekin’in ardından tanık kürsüsüne baba Muzaffer Tekin çıktı. Muzaffer tekinde bildiklerini mahkemeye anlattıktan sonra tanık kürsüsüne iddia makamı dünkü son tanık olarak Ceza Davaları Mukayyidi Mehtap Tümkan’ı çıkardı. Tümkan mahkemeye ön duruşmada sunulan evrakları içeren dosyayı mahkemeye emare olarak sundu. İddia makamı tanıklarını dinlettiğini, bundan sonraki süreçte belki bir tanık dinleteceğini ifade ederken, mahkeme savunmanın tanıklarını hazırlaması için dava duruşmasını 31 Mart tarihine erteledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.