1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YANAN FERİBOTTA ÜNLÜ OYUNCUNUN BABASI DA VAR!
YANAN FERİBOTTA ÜNLÜ OYUNCUNUN BABASI DA VAR!

YANAN FERİBOTTA ÜNLÜ OYUNCUNUN BABASI DA VAR!

YANAN FERİBOTTA ÜNLÜ OYUNCUNUN BABASI DA VAR!

A+A-

Adriyatik’te yanan feribottan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Feribotta hâlâ 98 kişi kayıp. Kayıplar arasında olan Hakan Akkaya'nın ise “Filikaya bindim” diye Türkiye’deki ailesini aradığı ortaya çıktı.

ADRİYATİK Denizi’nde geçen pazar yanan “Norman Atlantic” adlı feribotla ilgili önceki gün açıklama yapan Bari savcısı Giuseppe Volpe, “Feribottaki 98 kişiden haber alamıyoruz” dedi. Bu açıklamayla birlikte, yangında kaç kişinin öldüğü, kaç kişinin kayıp olduğu dün de kesin olarak belirlenemedi. Facianın bilançosu, feribotun Brindisi  Limanı’na çekilmesi ve başta garajı olmak üzere bütün bölümlerinin aranmasından sonra belli olacak.

FİLİKADAN ARAMIŞ

Bu arada resmi kayıtlara göre 478 kişinin bulunduğu feribotta ölen 13 kişiden Türk vatandaşı Havise Savaş’ın cenazesi 2 gün içinde Türkiye’ye gönderilecek. Ancak Savaş’ın kayıp olan nişanlısı Hakan Akkaya ile ilgili İtalyan makamları henüz bilgi vermiş değil. Dün Bari’deki morg yetkililerine Hakan Akkaya’nın fotoğrafını gönderen Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, cesetler arasında Akkaya’nın olmadığı cevabını aldı. Diplomatik kaynaklar, edindikleri bilgiye göre, Akkaya, kaza sonrası ailesini telefonla arayarak, filikaya bindiğini söyledi. Ancak bundan sonra Hakan Akkaya’ya bir daha ulaşılamadı.

Türk makamlara göre feribotta Akkaya’dan başka kayıp yok. Ancak yolcu listesinde 54 Türk vatandaşı görülmesine rağmen, kayıp Türk sayısının da artabileceği söyleniyor.


Kayıplardan Hakan Akkaya, genç oyuncu Begüm Akkaya'nın babası

KAPTANIN İKİ ALARM SAVUNMASI

GEMİNİN İtalya’ya ulaşan kaptanı Argilio Giacomazzi, Bari savcılığında 5 buçuk saat ifade verdi. Gemiyi en son terk eden kaptan, yolcuların panik yaşamaması için ilk alarmı mürettebata yönelik verdiğini, daha sonra da tüm gemide zamanında alarm verildiğini söyledi. Ancak yolcular, hiçbir şekilde alarm duymadıklarını ifade etmişti.

KAVUŞTULAR

NORMAN Atlantic’teki yolculardan Gaye Eğilmez, yangından 23 saat sonra kurtarılmış, eşi Ahmet Eğilmez ise gemide kalmıştı. Gaye Eğilmez, Brindisi kentinde yerleştirildiği otelde eşinden haber beklerken, Ahmet Eğilmez’in gemiden alınarak İtalyan askeri hastane gemisine sevk edildiği ortaya çıktı. Çift, Ahmet Eğilmez’in karaya çıkarılmasıyla önceki gün kavuştu.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.