1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "YANGIN HELİKOPTERİ..."
"YANGIN HELİKOPTERİ..."

"YANGIN HELİKOPTERİ..."

"Yangın Helikopteri..."

A+A-

YANGIN HELİKOPTERİNİN KİRA SÜRESİNİN UZATILMASI GÜNDEMDE

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, bugün Göçeri'de meydana gelen yangını söndürme çalışmalarına katılarak yetkililerden bilgi aldı.

Olay yerinde basının sorularını yanıtlayan Evren, yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

Evren, yangından etkilenen alanın ağırlıklı olarak makilerden oluştuğunu ve çok az sayıda ağaç kaybının olduğunu belirterek, yangının çıkış yerinin dik bir arazi olmasından dolayı araçlarla güçlükle müdahale edilebildiğini, yangın helkopterinin zamanında müdahalesiyle büyümesinin engellendiğini söyledi.

Helikopterin Gönyeli göletinden su çekmek suretiyle yaptığı sortilerle yangının gücünü azalttığını vurgulayan Evren, bunun yanısıra Orman Dairesi, İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri ile Dikmen Belediyesi’nin araçlarıyla yangına müdahelede bulunulduğunu ifade etti.
 
YANGIN HELİKOPTERİNİN KİRA SÜRESİNİN UZATILMASI GÜNDEMDE

Kira yoluyla hizmet veren yangın helikopterinin hizmet süresinin bu akşam itibariyle sona erdiğini de açıklayan Evren, değişen mevsim koşulları dikkate alınarak sıcakların devam etmesiyle birlikte yangın riskinin de sürdüğünü, helikopter kira süresinin bir ay daha uzatılması için Bakanlar Kurulu nezdinde girişimde bulunacaklarını ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.