1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YANGIN HELİKOPTERİ ALINMALI”
“YANGIN HELİKOPTERİ ALINMALI”

“YANGIN HELİKOPTERİ ALINMALI”

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Orhan Aydeniz, yangına havadan ve erken müdahale olanağı sağlayan helikopterin alınması, yangından korunma ve mücadele organizasyonu oluştur

A+A-

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Orhan Aydeniz, yangına havadan ve erken müdahale olanağı sağlayan helikopterin alınması, yangından korunma ve mücadele organizasyonu oluşturulması gerektiğini söyledi.

Aydeniz tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Akdeniz iklim kuşağında yer alması nedeniyle, ormanların her zaman yangın riski ile karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Orman yangınları ile mücadelede başarılı olabilmek adına yangın söndürme olanaklarını daha da geliştirilmesi gerektiğini belirten Aydeniz, “Orman yangınlarına karşı başarılı olabilmemizin birinci koşulu; süratli hareket etmek ve yangını en geç yarım saat içinde müdahale ederek yayılmadan söndürmektir.Bu olanağı sağlayabilen tek araç da hava taşıtlarıdır. Ülkemiz koşullarında helikopter bu amaç için düşünülebilecek tek araçtır” dedi.

Aydeniz, bugün uygulanan söndürme yöntemlerini anlatarak, “Yangın başlayıp büyür, kendi ısısını ve rüzgarını oluşturur ve  felaket bir hal alarak tepe yangınına dönüştükten sonra müdahale edilir. Anavatandan gelen helikopterler de büyüyen, kontrolden çıkan, büyük tahribata yol açan yangınlarla mücadele etmek zorunda kalır” diye konuştu.

Yangının zarar vermeden söndürülmesinin önemli olduğunu vurgulayan Aydeniz, bunun da sadece helikopterle mümkün olduğunu kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.