1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANGINDA HERŞEYİNİ KAYBETTİ, ÜSTELİK...
YANGINDA HERŞEYİNİ KAYBETTİ, ÜSTELİK...

YANGINDA HERŞEYİNİ KAYBETTİ, ÜSTELİK...

İçler acısı bir durum...Giyecek gömleği dahi kalmadı

A+A-

ALS Hastası olan Hasan Beyaz’ın Güzelyurt’taki evi yanarak kül oldu, giyecek bir gömleği dahi kalmadı.

Güzelyurt’ta ikamet eden ALS Hastası Hasan Beyaz, yaşadığı sıkıntılar yetmezmiş gibi, dün meydana gelen yangın sonrasında adeta sokakta kaldı. Eşi ve iki kızı ile birlikte yaşam süren Hasan Beyaz’ın evi, yangın sonrasında kullanılamaz hale gelirken, elbiseler dahil tüm eşyalar kül oldu. Büyük bir şok yaşan aile geceyi yakın bir akrabalarının evinde geçirdi.

Beyaz ailesi, yaşanan sıkıntıları anlatmakta zorlandıklarını söyledi. ALS hastası Hasan Beyaz’ın özellikle atletizmde başarılı olan ve bugün YGS sınavına girecek olan kızı, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi öğrencisi Sahil Beyaz’ı yalnız bırakmayan arkadaşları, gerekirse yardım seferberliği başlatacaklarını söyledi.  

Talihsizlik yakalarını bırakmıyor

Talihsizliklerin bir türlü yakasını bırakmadığı Beyaz ailesi bu kez de yangınla sarsıldı. Güzelyurt Beşyol Şehit Hasan Kral Sokak’ta bulunan evlerinde dün öğlen saatlerinde televizyon kablosunun kısa devre yapması sonucu bir yangın çıktı.

Yangında, Beyaz ailesine ait iki katlı müstakil ev yanarak kül oldu. Yangın esnasında evin içerisinde köpeğiyle birlikte bulunan evin en küçük kızı Sahil Beyaz bugün gireceği sınav öncesi adeta yıkıldı. 

Sahil bugün sınava girecek

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nin başarılı öğrencileri arasında yer alan ve YGS’de başarı için ter dökecek olan Sahil Beyaz, yaşadıkları üzücü olayı Diyalog muhabirine anlattı.

Sahil Beyaz, “Evde mutfakta yemek yiyordum, birden burnuma yanık kokuları geldi. Kokuların nerden geldiğini tespit etmek için mutfaktan çıktım. Yukarıda bulunan odama doğru gidince merdivenlere kadar inmiş alevleri gördüm ve şok oldum. Şokun etkisiyle alevleri söndürmek için odam girmek istedim ancak dumanlardan dolayı geri çıkmak zorunda kaldım. Evin oturma odasını bulunan köpeğim aklıma gelince tekrar içeri girdim ve köpeğimi alıp evin kapısından kendimi zor dışarı attım” dedi.

“Sınavı düşünemez hale geldim”

Komşulardan çığlık atarak yardım istediğini ve ne yapacağını şaşırdığını belirten Beyaz, gözlerinin önünde evlerinin yanışını ağlayarak seyrettiğini söyledi. 

Bugün girecek olduğu YGS öncesi evsiz kaldıklarını artık sınavı düşünemez halde olduğunu vurgulayan Sahil Beyaz, “Yangında ders çalıştığım kitaplar, defterler hepsi hatta sınava girmek için yanımda bulundurmam gereken kimliğim bile yandı” dedi. 

Polis Genel Müdürlüğü’ne gidip sınava girmek için bir belge aldığını belirten Beyaz, Sınav yetkililerinin kimliksiz almayacağını ancak elinde bulunan belgeyle şansını deneyeceğini ifade etti.

Geçimlerini babalarının emekli maaşıyla sağlıyorlar

Sahil Beyaz, “Talihsizlikler bir türlü peşimizi bırakmıyor önce babam rahatsızlandı hastalığı tekrardan nüksetti beş gündür hastanede yatıyor. Şimdi de böylesine önemli bir zamanda evimiz yandı” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Beyaz, hasta olan babalarının sigortadan emekli maaşıyla geçimlerini sağladıklarını annesinin ise uzun bir süre iş aradığını ancak yaşı dolayısıyla işe bulamadığını kaydetti. 

“Yardım istiyoruz”

Şimdilik dayılarının yanında kaldıklarını kendi ailesiyle birlikte yedi kişi aynı evde bulunduklarını söyleyen Beyaz, “Buradan devlet büyüklerine ve yardımsever iş adamlarına sesleniyorum. Çok zor bir durumdan geçiyoruz ve evimizin tekrardan oturulacak duruma gelmesini istiyoruz. Annem çalışırsa belki daha iyi şartlarda yaşarız. Anneme bir iş bulunursa çok seviniriz. Benim YGS’yi kazanmaktan başka çarem yok. Çünkü özel bir üniversitede okuyabilecek kadar imkânım yok. Bizden yardımlarını esirgemeyecek insanlara aracılığıyla şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Diyalog

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.