1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANGININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR!
YANGININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR!

YANGININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR!

Yangının nedeni araştırılıyor!

A+A-


Helikopter sözleşmesinin bittiği gün, Göçeri köyünün üst kısmında bulunan dağlık alanda yangın çıktı
Göçeri köyü üzerindeki dağlık alanda dün çıkan yangın, büyük panik yaşanmasına neden oldu. Bölgede saat 12.00 civarında çıkan yangına Lefkoşa ve Girne itfaiyeleri, Girne Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri ile yangın helikopteri müdahale etti. Ekipler, yangını söndürmek için yaklaşık 1 buçuk saat kadar uğraş verdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, kuru ot ve makilikten oluşan 25 dönüm yer yandı. Yangını söndüren ekipler, bölgede uzun süre soğutma çalışması yaptı. Yetkililerden alınan bilgiye göre yangın, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin, temizlik amacıyla otları tutuşturması ve çıkan yangının sirayet etmesi sonucu çıktı.

Helikopter son gününde imdada yetişti

Yangının dağlık ve dik bir alanda olmasından dolayı yangına arazi araçlarıyla güçlükle müdahale edildi. Türkiye’den 15 Haziran 2015 tarihinde kiralanan ve süresi dün dolan yangın helikopteri yangına ilk müdahaleyi yaparak, alevlerin büyümesini engelledi.

Bakan Evren inceleme yaptı…

Yangının çıktığı bölgeye giden Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, yangını söndürme çalışmalarına katılarak, yetkililerden bilgi aldı. Evren, yangından etkilenen alanın ağırlıklı olarak makilerden oluştuğunu ve çok az sayıda ağacın yandığını söyledi. Evren, yangın helikopterinin Gönyeli göletinden su alarak yangına müdahalede bulunduğunu ifade etti.
Evren, yangından etkilenen alanın ağırlıklı olarak makilerden oluştuğunu ve çok az sayıda ağaç kaybının olduğunu belirterek, yangının çıkış yerinin dik bir arazi olmasından dolayı araçlarla güçlükle müdahale edilebildiğini, yangın helikopterinin zamanında müdahalesiyle büyümesinin engellendiğini söyledi.

“Helikopterin süresi bir ay uzatılabilir…”

Helikopterin Gönyeli göletinden su çekmek suretiyle yaptığı sortilerle yangının gücünü azalttığını vurgulayan Evren, bunun yanı sıra Orman Dairesi, İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri ile Dikmen Belediyesi’nin araçlarıyla yangına müdahalede bulunulduğunu ifade etti.

Kira yoluyla hizmet veren yangın helikopterinin hizmet süresinin dün akşam itibariyle sona erdiğini de açıklayan Evren, değişen mevsim koşulları dikkate alınarak sıcakların devam etmesiyle birlikte yangın riskinin de sürdüğünü, helikopter kira süresinin bir ay daha uzatılması için Bakanlar Kurulu nezdinde girişimde bulunacaklarını ekledi.

Güneyde de yangın çıktı

Öte yandan dün Lefkoşa’nın Rum kesiminde Sopaz bölgesinde bir fabrikada yangın çıktığı haber verildi.

Rum haber kaynaklarına göre, yem üretiminin yapıldığı fabrikada 13.30 civarında başlayan yangının söndürülmesi için 8 itfaiye aracıyla 20 itfaiye çalışanı görev yaptı.

Haberlerde, fabrika binasının ve bölgedeki Rum Milli Muhafız Ordusu kışlasının boşaltıldığı belirtildi.
Rum İtfaiye Teşkilatı ise yaptığı açıklamada, dumanla birlikte sağlığa zararlı kimyasal ve zehirli gazların yayılma riski bulunduğunu belirterek, evlerin kapı ve pencerelerinin kapatılmasını istedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.