1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YANİ, YAT-KALK ZAM! DUR-YÜRÜ-ZAM”
“YANİ,  YAT-KALK ZAM! DUR-YÜRÜ-ZAM”

“YANİ, YAT-KALK ZAM! DUR-YÜRÜ-ZAM”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan’a ortak eylem başlatma önerisinde bulundu.

A+A-

ÖZKARDAŞ: “ZAM KASIRGASINI DURDURMAK VE OCAK AYINDA HÜKÜMETİ PROTOKOL MASASINA OTURTMAK İÇİN, KAMUDA ÖRGÜTLÜ OLDUĞUMUZ ETKİLİ İŞ YERLERİNDE BİRLİKTE ORTAK EYLEMLER BAŞLATMAYI ÖNERİYORUZ”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan’a ortak eylem başlatma önerisinde bulundu.

Özkardaş, Kaptan’a bugün gönderdiği yazıda, “Zam kasırgasını durdurmak ve Ocak ayında hükümeti protokol masasına oturtmak için, kamuda örgütlü olduğumuz etkili iş yerlerinde birlikte ortak eylemler başlatmayı öneriyoruz” dedi.

Zamları eleştiren Özkardaş, “Seçim öncesi halkın, emekçinin ve hukukun yanında olduklarını söyleyerek, meydanlarda bizimle eylemlere katılanlar bugün hükümettedirler ve en iyi yaptıkları iş, maaş ve ücretler dışında kalan her şeye zam yapmaktır” ifadesine yer verdi.

Mehmet Özkardaş, son 6 yıldır hükümetlerle masaya oturulamadığını ifade ederek, hayat pahalılığı dışında artış alınamadığını kaydetti.

“HALKIMIZIN ALIM GÜCÜNÜN EN AZ YÜZDE 50 AZALDIĞI BİLİNEN BİR GERÇEKTİR”

“Başta asgari ücretliler, kamu çalışanları, emekliler ve dar gelirliler olmak üzere, halkımızın alım gücünün en az yüzde 50 azaldığı bilinen bir gerçektir” diyen Özkardaş, “Hayat pahalılığını saptama yönteminin yanlışlığıyla gerçek oranlardaki oynamaları da göz önüne aldığımızda reel alım gücündeki yüzde 50’lik kayıpların abartı olmadığını görürüz” ifadesine yer verdi.

“YANİ,  YAT-KALK ZAM! DUR-YÜRÜ-ZAM”

Elektriğe yapılan yüzde 29’luk zammı anımsatan Mehmet Özkardaş,  “Maktu ücretlerin katlanmasından sonra, elektrik ücret ve akaryakıt fiyatları otomatiğe bağlandı. Yani,  yat-kalk zam ! Dur-yürü-zam” şeklinde konuştu.

“İNSANLARIMIZIN ÇOĞUNLUĞU YOKSULLUK SINIRLARININ ALTINDA”

Özkardaş şunları da ifade etti:

“2009 yılında 19 TL olan tüp gaz, bu soğuk günlerde 45.5 TL’ye çıkartıldı. Dövizdeki artış, sadece son üç ayda cebimizdeki parayı yüzde 15 azalttı. İnsanlarımızın çoğunluğu yoksulluk sınırlarının altında. Diğer taraftan her yıl 700-800 milyon TL kayıt dışılık ve vergi kaçağı var.

Batık Bankaları soyanlara kimse dokunamıyor.  Mafyalar ve çeteler ahtapot gibi her yeri sarmışlar. Bu durum karşısında bizim güçlerimizi ve enerjimizi ortak kullanmakta yarar var diye düşünüyoruz.  Zira, sendikalarımız üzerine oynanan etkisizleştirme operasyonunun bir parçası da olan, ‘sendikalara rağmen hükümetler bildiğini okuyor’ söylemleri kabul görmeye başlıyor.

Hükümet’in yaptığı ve sırada ruhsatlar, seyrüseferler, resimler ve harçlarında bulunduğu zam kasırgasını durdurmak ve Ocak ayında hükümeti protokol masasına oturtmak için, kamuda örgütlü olduğumuz etkili iş yerlerinde birlikte ortak eylemler başlatmayı öneriyoruz.

Eğer hem fikir olunabilirse, birlikte karar vereceğimiz etkili işyerlerinde (Vergi Daireleri, Limanlar gibi…) önce birkaç günlük uyarı grevine, sonuç alınmaması halinde de belirlediğimiz bu yerlerde süresiz greve gidebiliriz.

Böylece hem mali yönden uzun süreli grev yapabilir, hem de çok daha etkili olabiliriz.
Bu eylemlerimize eminiz ki daha sonra iş kollarında örgütlü olan etkili sendikalarda destek olacaklardır.”

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.