1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YANIBAŞIMIZDA ÇOCUKLARIN ACI ÇIĞLIKLARI…”
“YANIBAŞIMIZDA ÇOCUKLARIN ACI ÇIĞLIKLARI…”

“YANIBAŞIMIZDA ÇOCUKLARIN ACI ÇIĞLIKLARI…”

Ada’da 11 yıl tüm zorluklara göğüs gererek, yılmadan mücadele sürdüren Kıbrıs Türkü

A+A-

 

ÖZGÜRGÜN: “KIBRIS’TA SONSUZA DEK YAŞAYACAK KKTC’NİN KURULUŞUNA ATILAN İLK ADIM OLAN ‘20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI’, KIBRIS TÜRK HALKINA DAHA MUTLU GÜNLER GETİRSİN”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın, Kıbrıs Türkü’nün 1950’li yıllarda başlayan varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırılmasının sağlaması açısından anlamlı ve önemli olduğunu belirtti.

Özgürgün yayımladığı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı mesajında, “Kıbrıs Türk halkı, bu coğrafyada kaderini değiştiren, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın anlam ve önemini bir kez daha idrak etmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.

Ada’da 11 yıl tüm zorluklara göğüs gererek, yılmadan mücadele sürdüren Kıbrıs Türkü’nün, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’yla çizilen hudutlar içerisinde kendi egemen devletini kurabilme başarısını gösterdiğine işaret eden Özgürgün, “Kıbrıs’ta  sonsuza dek yaşayacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna atılan ilk adım olan ‘20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’, Kıbrıs Türk halkına daha mutlu günler getirmesi dileğiyle kutlu olsun” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’na gelinceye kadar yaşananları gelecek nesillere aktarmak, bugünlere nasıl gelindiğini ve sahip olunan değerlerin kıymetini anlatmak adına gereğini yapması gerektiğini belirten Özgürgün, Kıbrıs Türkü’nün 1974 öncesini asla yaşamayacağını kaydetti.

“YANIBAŞIMIZDA ÇOCUKLARIN ACI ÇIĞLIKLARI…”

Özgürgün şöyle devam etti:

“Bizler bu mutlu günü coşkuyla kutlarken, çok yakınımızda başta çocuklar olmak üzere masum insanların acı çığlıkları dünyaya yayılmaktadır. Ne acıdır ki tüm dünya, yanı başımızda yaşanan insanlık dramına seyirci kalmakta, orantısız güç kullananların zulmü ve masum insanların katledilmesi karşısında mazeret üretmeye çalışmaktadır.

Kıbrıs Türkü olarak bir kez daha Anavatan Türkiye’ye minnet ve şükranlarımızı sunarken, Türkiye gibi güçlü bir anavatana sahip ve yüce Türk ulusunun ayrılmaz parçası olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Kıbrıs’ta barışın, 20 Temmuz 1974’den bu yana var olduğunun bilinciyle, bugün barışın temellerini sağlamlaştırma yönünde bir anlaşmadan yanayız.

Ulusal Birlik Partisi olarak adada bulunacak kalıcı ve adil çözüm ancak iki halkın egemen eşitliği temelinde Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünde ısrarlıyız.

Bilinmelidir ki, Kıbrıs Türk halkı bu yolda atacağı her adımı iyi değerlendirecek, bugünü kurtarmak yerine geleceği güvence altına alan, Ada’da gerçeklere dayanan, sağlam zeminde bir çözümün peşinde olacaktır.”

Özgürgün mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Mücahitlere ve desteğiyle kendilerine daima güç veren Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini sundu; şehitlere rahmet diledi, gazileri saygıyla andı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.