1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANLIŞ ADRES!
YANLIŞ ADRES!

YANLIŞ ADRES!

Evlerden biri polis çavuşunun evi çıktı!

A+A-

Yılbaşı gecesi farklı bölgelerde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 4 zanlının girdiği evlerden birisi polis çavuşunun çıktı
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tuzla ve Mutluyaka köylerinde, yılbaşı gecesi 2 ayrı eve girerek sirkat suçu işledikleri iddia edilen Mehmet Ali Bekis, Kahraman Önem, Hakan Şirin ve Civan Avcı, dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Halil Seven, zanlıların 1 Ocak 2017 tarihinde saat 01.00 sıralarında, Tuzla’da sakin Kudret Ateş, aynı gece saat 02.00 sıralarında ise Mutluyaka’da sakin Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci’nin ikametgahlarına bir cürüm işlemek kastı ile girdiklerini söyledi.
Meselede zanlı Mehmet Ali Bekis’in organizeyi yapan kişi, zanlı 2 Kahraman Önem’in ise evlere bizzat giren kişi olduğunu anlatan Seven, zanlı 1 haricinde diğer zanlıların tamamının gönüllü ifade vererek bir takım suçları kabul ettiklerini anlattı.
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve aranmakta olan bir zanlının olduğunu belirten Seven, soruşturmanın salimen tamamlanabilmesi için mahkemeden süre talep etti.

Demirtaş: Müvekkillerimi narkotik polisleri sorguladı
Tutukluluk talebine itiraz etmeyen zanlıların avukatı İbrahim Demirtaş, şok bir idda da bulundu. Zanlıların girdikleri iddia edilen evlerden bir tanesinin Narkotik Şube’de görevli bir polis çavuşuna ait olduğunu anımsatan Demirtaş, ifade veren zanlıların Narkotik Şube’nin odasında, narkotik polisleri tarafından sorgulandığını ve darp edildiğini iddia etti.
Avukat, müvekkillerinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Halil Seven ise zanlıların kesinlikle Adli Şube dışında hiçbir şube polisleri tarafından sorgulanmadığını belirterek iddiayı reddetti.
Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 4’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verirken, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmelerine de ayrıca direktif verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.