1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. YANLIŞ DİYET SAÇ DÖKÜYOR
YANLIŞ DİYET SAÇ DÖKÜYOR

YANLIŞ DİYET SAÇ DÖKÜYOR

Yanlış diyet saç döküyor

A+A-

 Diyetisyen Halime Karaoğlan, yapılan yanlış diyetlerde saç dökülmesi, unutkanlık, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerin olabileceğini söyledi.  
 
  Karaoğlan, yaptığı açıklamada, erkeklerin metabolizması daha hızlı çalıştığı için daha hızlı kilo verdiklerini ama kadınların çok kez denemelerine, diyetisyene gitmelerine rağmen kilo veremediğinden yakındığını söyledi. Karaoğlan, "Evinde oturup 'aman yiyen de ölüyor yemeyen de ölüyor, ben de yiyerek öleyim' diyenleri şehrimizde çok fazla duyabiliyoruz. Hani dayanamıyor içli köfte, dolma, lahmacun falan derken sürekli yiyor. Fazla kilolarından dolayı dışarı çıkamayan insanlarımız var. Kıyafet konusunda tek tip yani sadece eşofman giyip dışarı çıkabilen insanlarımız çok fazla" dedi.
 
  Diyet konusunda önerdikleri en iyi diyetin kişiye özel diyet olduğunu ifade eden Karaoğlan, "Burada zaten yağ oranlarınızı yakıp kas dokusu veya kemik oluşumuna göre, yaşa göre, cinsiyete göre değişir. Hani şöyle bir diyet vardır bununla herkes zayıflar diye bir durum yok. Daha çok kişinin yaşam tarzına göre yani sürekli dışarıda olan bir kişiye fasulye sulusu yiyin diyemezsiniz. Zayıflamanın püf noktaları en çok beslenme, düzenli spor, egzersiz, bol su içme ve en çok önemli olan olay da inanmak. Sağlıksız bir şekilde diyet yapıyorsa, belli bir süre sonra B12 vitamini eksikliği olur. Diyet sonrası saç dökülmesi, unutkanlık, halsizlik, yorgunluk bu tarz sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.