1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANLIŞ HABER CANINDAN BEZDİRDİ
YANLIŞ HABER CANINDAN BEZDİRDİ

YANLIŞ HABER CANINDAN BEZDİRDİ

ortalık fena halde karıştı

A+A-

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde randevulu sisteme geçeceğini belirtti ve 2234789 numaralı telefonu kamuoyuna duyurdu. Türk Ajansı Kıbrıs numarayı, abonelerine geçtiği haberde 2233789 olarak duyurunca, Serener ailesinin hayatı zehir oldu

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) tarafından basına servis edilen “Hastanede randevulu sisteme geçiliyor” başlıklı haberde randevu almak isteyenler için belirtilen telefon numarası şahıs adına kayıtlı çıktı.
TAK, randevu numarası diye Esman Serener’in numarasını verdi, biçare yaşlı adam dün gün boyunca randevu talebinde bulunan onlarca kişiye meram anlattı.

Telefonunun gün boyunca hiç susmadığını belirten Esman Serener, “Yeter. Hata nerede ise düzeltilsin, bizi de rahat bıraksınlar” diye isyan etti.

Serener: Çok rahatsız olduk
Lefkoşa’da ikamet eden Esman Serener isimli vatandaş, dün ulaşan yazılı basında yer alan “Hastanede randevulu sisteme geçiliyor” başlıklı haberde, randevu almak isteyenler için belirtilen telefon numaralarından 2233789 numaralı hattın eşine ait olduğunu belirtti.

Hastanenin numarasının 2234789 olduğunu kaydeden Esman Serener, hatanın düzeltilmesi talebinde bulundu. Gazetemize telefon açarak yaşadığı sıkıntıları anlatan Esman Serener, fotoğrafının yayınlanmasını istemedi.

Esman Serener, yapılan hata nedeni ile gün boyunca hastaneden randevu almak isteyen kişiler tarafından arandıklarını söyledi. Telefonun hiç susmadığını kaydeden Serener, duydukları rahatsızlığı şu sözlerle ifade etti: “Sağlık Bakanının basın açıklamasını ben de televizyondan izledim, orada doğru telefon numarası yani 2234789 verildi ama gazetelerde evimizin numarası 2233789 çıktı. Adana’dan bile arayıp randevu talep eden oldu.

Gün boyunca telefon susmak bilmedi. Benim ayağım kırık olduğundan tüm gün telefonlara eşim koşturdu. İnsanlara gün boyu durumu anlatmak zorunda kaldık. Hattın kullanıldığı telefon, 50 yıllık çevirmeli telefonlardan olduğundan arayan numarayı göremiyoruz. Ancak hata düzeltilmezse sanırım 50 yıllık telefonumu kaldırıp, ekranlı, numara gösteren telefon takacağız. Tanımadığımız numaraları açmayacağız, telefonun sesini de kısacağız. Başka çaresi yok. Ancak bizim ricamız hatanın düzeltilmesidir. Çok rahatsız olduk.”

Bakanlık “Hata TAK’ta” dedi
Dün söz konusu haberdeki hatanın Sağlık Bakanlığı’ndan mı yoksa haberin kaynağı olan Türk Ajansı Kıbrıs’tan (TAK) mı kaynaklandığını tespit etmek için Sağlık Bakanı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert ile görüştü.

Süleyman Mert, yaptığı açıklamada, “Hata TAK Ajansı’ndan kaynaklandı. Söz konusu basın toplantısında Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)  ve Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) vardı. BRTK’da telefon numarası doğru yayımlandı. TAK’ta da doğru numaranın yeniden yayınlanması için Ajans ile hemen iletişime geçeceğim” dedi.

TAK telefon numarasını düzelterek yeniden yayınladı
Sağlık Bakanı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert ile görüşmesinin hemen ardından bu kez Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Hüseyin Yaylalı ile görüşüldü.

Yaylalı, “Hatanın bakanlıktan mı yoksa bizden mi kaynaklandığı hakkında henüz tespitte bulunamadım. Çünkü haberi yazan muhabir arkadaşımız bugün izinli olduğundan işe gelmedi. Kendisinin olmadığı bir vakitte de ajandasına bakamayız. Ancak konu haberi hemen doğru telefon numarasını belirterek yeniden servis edeceğiz” diye konuştu.

TAK Ajansı, kısa süre içerisinde söz konusu haberi düzelterek aynen şu şekilde servis etti:

Hastalar 11.00-15.00 saatleri arasında 228 5441 numaralı telefondan 3’ü tuşlayarak veya 223 4789 numaralı telefondan direkt arayarak, randevu alabilecek

Lefkoşa, 15 Ocak 14 (TAK): Sağlık Bakanlığı, 20 Ocak Pazartesi’nden itibaren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yürürlüğe konulacak randevulu sisteme kullanılacak telefon numaralarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, randevular 11.00-15.00 saatleri arasında 228 5441 numaralı telefondan 3’ü tuşlayarak veya 223 4789 numaralı telefondan direk arayarak, randevu alabilecek.

Randevulu hastaların muayenesi, saat 10.30-11.00’den itibaren başlayacak.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.