1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANLIŞ İLAÇ VEREN ECZANE DİSİPLİN KURULUNA..
YANLIŞ İLAÇ VEREN ECZANE DİSİPLİN KURULUNA..

YANLIŞ İLAÇ VEREN ECZANE DİSİPLİN KURULUNA..

Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, Mağusa’da bir bebeğe yanlış ilaç veren eczanenin “Erel Eczanesi” olduğunu açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, Mağusa bölgesinde bir bebeğe yanlış ilaç veren eczanenin Salamis yolu üzerindeki “Erel Eczanesi” olduğunu açıkladı.

Azgın, Sağlık Bakanlığı’nın soruşturma açtığı olayda ilgili eczanenin birlik bünyesinde de disiplin kuruluna sevk edileceğini belirtti.

Dün yayınlanan “Soruşturma başlatıldı” başlıklı haberde, bir eczaneden 19 aylık Kuzey Solak isimli bebeğe yanlış ilaç verildiği ve Sağlık Bakanlığı’nın konu hakkında soruşturma başlattığı belirtilmişti.

Haber üzerine açıklama yapan Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, olayın, Mağusa’daki birçok eczacıyı zan altında bıraktığını belirterek, diğer eczacılara karşı duyulan şüpheleri ortadan kaldırmak için söz konusu eczanenin adını açıklama gereksinimi duyduklarını söyledi. Fatma Azgın, yanlış ilacın verildiği eczanenin, Mağusa’da, Salamis yolu üzerindeki “Erel Eczanesi” olduğunu bildirdi.

Azgın, bir bebeğe yanlış ilaç verilmesi olayının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, Kuzey Solak’ın annesi Arzu Deniz Solak’ın şikayetini birliğe ve bakanlığa yaptığını ifade etti.

Annenin şikayetini yazılı olarak yaptığını söyleyen Azgın, konu suçla ilgili çeşitli önlem ve cezaların gündeme geleceğini kaydetti.

Azgın, eczacıların reçeteler okunurken, ilaç verilirken işlerinin başında olması veya işlemler yapılırken denetimleri altında olması gerektiğini söyledi.

Çocuk reçetelerine daha büyük hassasiyet göstermelerinin önemine değinen Azgın,  birçok ilaçta isim benzerliği olduğunu ancak ilaçların farklı etkilerde olabileceklerine dikkat çekti.

Fatma Azgın, ilaç verilirken titiz olunması, yanlış bir şey yapmaktansa doktoru arayıp ilacın tekrar kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.