1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANLIŞLIK YAPILDI AMA CEZAYI ÖDEYECEKSİNİZ
YANLIŞLIK YAPILDI AMA CEZAYI ÖDEYECEKSİNİZ

YANLIŞLIK YAPILDI AMA CEZAYI ÖDEYECEKSİNİZ

YANLIŞLIK YAPILDI ÖZÜR DİLERİZ AMA CEZAYI ÖDEYECEKSİNİZ

A+A-

KKTC’de yıllardır çalışma izni veya iş kurma izni ile ikamet edip çocukları burada doğmasına rağmen vatandaş yapılmayan ailelerden İçişlerine bakanlığına yönelik tepki giderek büyüyor.

YANLIŞLIK YAPILDI ÖZÜR DİLERİZ AMA CEZAYI ÖDEYECEKSİNİZ

Vatandaş yapılmamalarına karşın çalışma izni ile ikamet eden bir kısım soydaşların eşlerinin oturma izinleri için yıllar sonra çalışma ve ikamet izinleri geçerli olmasına karşın siz geçmişte bakanlın çalışanları tarafından yapılan yanlışlık nedeni ile cezalı duruma düştünüz, bu nedenle ceza ödeyeceksiniz denmesi tepkinin giderek büyümesine neden oluyor.

KKTC’de çalışma izni ile ikamet edip çalışanlar dışında KKTC vatandaşı olup da Türkiye kökenli biri ile evlenen vatandaşların eşlerinin de cezalı duruma düşmesi ve KKTC’ye cezaları nedeni ile dönememesi ailelerin bölünmesine  ve aileler arasında sorun ve sıkıntı olmasına sebep oluyor.

AİLELER YAPILAN HATALAR NEDENİ İLE BÖLÜNÜYOR

İçişleri Bakanlığı çalışanlarınca yapılan hatalar nedeni ile cezalı duruma düşürülen birçok soydaşın eşi, ceza nedeni ile Türkiye’den geri dönememesi sonrasında bölünen ailelerin bireyleri de bakanlığa yönelik tepkilerini artık büyük boyutlara taşımaya başladı.

KKTC vatandaşı bir yurttaş ile evlenen ancak evlilik tarihinin üzerinden 3-4 yıl geçmesine karşın hala daha vatandaş yapılmayıp cezalı duruma düşen soydaşlar da yurt dışına çıkamamanın sıkıntısını yaşıyor.

3 YIL ÖNCE EVLENDİM EŞİM TÜRKİYE’DE BEN KKTC’DE YAŞIYORUM

Lefkoşa’da ikamet eden Mehmet Tek yaptığı açıklamada, ben 3 yıllık evliyim. Ben KKTC vatandaşıyım ancak eşim henüz vatandaş yapılmadı. Eşim ailesini görmek için Türkiye’ye gitti. Ancak cezalı duruma düştü iddiası ile geri gelemiyor. Eşim Selma şu anda Türkiye’de ve baş vurduğum İçişleri Bakanlığı bu konuda cezayı öde eşin gelsin diyor. Ben ne yapacağım dedi.

5 YILDIR OTURMA İZNİM YENİLENİYOR 5 YIL SONRA CEZANIZ VAR DENİYOR

Mağusa’da ikamet eden Çetin Yerli ise ben 13 yıldır KKTC’de yaşıyorum. Çalışma izni ile ikamet edebiliyorum. Eşimin de oturma izni var. Geçen gün oturma eşimin oturma iznini yenilemek için İçişleri bakanlığına gittik. 2009 yılında eşim cezalı duruma düşmüştü. Bu cezayı ödedik. Giriş ve çıkış da yapmıştı. 2011 yılından 2014 yılına kadar oturma iznini de yasal olarak yeniledik.  Ancak İçişleri Bakanlığı eşimin geçmişte cezalı bir durumu olduğunu ve bu cezanın ödenmemesi halinde oturma izninin yenilenmeyeceğini söylüyor. Bu yanlışlığın daire tarafından yapıldığını da söylüyorlar. Peki eşim cezalı duruma düştü ise neden oturma iznini yıllarca yenilediler. Ben bunu anlayamıyorum dedi.

KıbrısSözcü

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.