1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'YAPILAN BENTLER DAHA BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİ'
'YAPILAN BENTLER DAHA BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİ'

'YAPILAN BENTLER DAHA BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİ'

LEFKOŞA KAYMAKAMI DANA LEFKOŞA SANAYİ BÖLGESİ SU BASKINLARI KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

A+A-

DANA: ”LEFKOŞA SANAYİ BÖLGESİNİN BAZI YERLERİNİ YAĞMUR NEDENİYLE SU BASMASI DRENAJ HATLARININ TIKANIKLIĞINDAN KAYNAKLANIYOR”

“LEFKOŞA'DA SEL BASKINLARINA SEBEP OLAN YAĞMUR SULARININ GELİŞ YOLUNU KESMEK AMACIYLA YAPILAN BENTLER DAHA BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİ”

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nin bazı yerlerini yağmur nedeniyle su basmasının drenaj hatlarının tıkanıklığından kaynaklandığını, yağmur sularının geliş yolunu kesmek amacıyla yapılan bentlerin ise daha büyük bir felaketi önlediğini belirtti.

Kemal Deniz Dana yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir basın organında yer alan ve Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nin yağmurlardan dolayı bazı yerlerine su basması ile ilgili çıkan haberi “art niyetli” olarak değerlendirdi.

Lefkoşa’da her yağmur yağması sonrası özellikle Sanayi Bölgesi’nin çok etkilenmesinin sebebinin, temizlenmeyen ve bakımı yapılmayan drenaj hatları olduğuna dikkat çeken Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, “Geçmişte Metropol Yolu kapanırdı ve Taşkınköy’e kadar su ulaşır hatta bazı evleri de su basardı. İçişleri Bakanımız Nazım Çavuşoğlu’nun talimatları ile, bir çok iş insanımızın imece usulü yardımları sonucu yapılan, Sanayinin üst bölgesinde bulunan su bendi ise bugün bu felaketlerin olmasını engellemektedir” dedi.

Haberde bugünkü sorumluluğu geçmişe ve hükümete yıkmaya, çalışıldığını belirten Dana şöyle devam etti:

“Oysaki gerek şahsım gerekse Kaymakamlığımız, geçmişte de olduğu gibi bugünde Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bu gibi konularda yardıma hazırdır. Burada esas olan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi ve mutluluğudur. Şu anda sorumluluk sahibi olan makamların halk refahı için elini taşın altına koyması gerekmektedir. Manipülatif haberler yaparak, geçmişi suçlayarak sanayi bölgesindeki alt yapı sorunu çözülemez. Bu bölgede ki sorun, drenaj hatlarının tıkanıklığından kaynaklanmaktadır.

Yoğun yağmurlarda sanayi bölgesine ve oradan da Taşkınköy’e ulaşan, yukarıdan gelen suyu kesmek amacıyla yapılan su bendi ise yine bir felaketin olmasına engel olmuştur. Bu konuda emek sarf edenleri ve vizyon ortaya koyanları takdir etmek yerine, yapılan işi küçültmek amaçlı ve sorumluluğu birilerinin üzerine atma niyeti ile yapılan maksatlı haberler son derece düşündürücüdür.”

Çok az kaynakla çıkılan ihale sonucu, 200 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde, 4 metre yüksekliğinde karayollarının kontrollüğünde laboratuar testleri yapılarak, sıkıştırılmış kil ile oluşturulan set hakkında ayrıntılı bilgi de veren Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, “Yaz döneminde ise buradaki hendeklerin kotları ayarlanacak ve setlerin üst kısmı taşla kaplanacaktır” dedi.

Bu da yapılınca bendin  artık uzun zaman işlevine uygun görev yapacağını ifade eden Dana, önümüzdeki günlerde yağmur yağdığında Doktoroğlu bölgesinde de müdahaleye ihtiyaç olacağını, çünkü o bölgede oluşan akıntıda drenajın yeterli düzeyde işlevini yerine getirmediğini kaydetti.

Dana, “Zamanında bu bölge için yapılan drenaj sistemi suyu yeterince iyi taşıyamıyor. Yetkili makamlar tarafından şu anda oradaki drenajın hemen değiştirilmesi gerekiyor" dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.