1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAPRAK KIPIRDAMADI
YAPRAK KIPIRDAMADI

YAPRAK KIPIRDAMADI

Yaprak kıpırdamadı

A+A-

Belediye Pazarı’nda işyeri bulunan esnaf, bayram öncesi satış yapamadığını ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi

Pelin YÜKSELAY
Kurban Bayramı öncesi vatandaşların alışverişlerini yapmak üzere gitmeleri beklenen tarihi Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya) işyeri bulunan esnaf hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
Bayram öncesinde diğer günleri ara hale geldiklerini belirten esnaf, uzun tatil nedeniyle birçok insanın yurtdışına gittiğini, bunun yanında okulların açılacak olması nedeniyle insanların alışverişten kıstığını bu durumundan işlerine yansıdığını söyledi.
“Çarşıda yaprak kıpırdamıyor” diyen esnaf, bölgenin eskiden olduğu gibi cazibe merkezi olması için yetkilileri göreve çağırdı.

Uygar: Daimi müşterimiz olmasa yandık
Esnaf Osman Uygar, “eskiden bayram öncesi pazar öyle bir kalabalık olurdu ki iğne atsanız yere düşmezdi”  diyerek şimdi ise neredeyse gelen gidenin olmadığını vurguladı. İşlerinin çok kötü olduğunu kaydeden Uygar, belirli 3-4 müşterilerine siparişlerini götürdüklerini bunun haricinde Pazara insanların uğramadığını kaydetti.
Eski bayramlardaki kalabalığın yıllardır görülmediğini dile getiren Uygar, marketlerin açılmasıyla beraber, vatandaşların da Belediye Pazarı’ndan ellerini eteklerini çektiğini söyledi.
Uygar, şöyle devam etti, “3-4 Daimi müşterimiz olmasa, kapımıza kilit vurur gideriz. Öyle kötü durumdayız. Bayram geliyor diyorsunuz da, bayram buraya gelmiyor. Bizde her zaman durum aynıdır. Fiyatlarımız market fiyatlarından düşük olmasına rağmen, mallarımızda marketlerdekilerden iyi olmasına rağmen insanlar gelmiyor. Anlayacağınız bizim için bayram-seyran fark etmiyor. İşlerimiz her zaman durgun.”
 
Dağdelen: Satışlar durgun

Ali Dağdelen isimli bir başka esnafta, işlerinin çok durgun olduğunu belirterek, umutlarını Dağdelen, sözlerini şöyle tamamladı, “Satışlar çok durgun, sizler de görüyorsunuz. Fiyatlar da pahalı. Yaz sıcakları meyveyi de sebzeyi de vurdu. Haliyle fiyatlar da yükseldi. Vatandaşlar, fiyatları gördükten sonra alışveriş yapmak istemiyorlar.”

Yarkın: Pazara uğrayan yok
Esnaf Hürmüz Yarkın da, vatandaşların artık tüm alışverişlerini marketlerden yaptıklarını dile getirerek, Pazara uğrayanın sadece bölge halkı olduğunu söyledi. Kurban Bayramı’nın da bu düzeni değiştirmediğini kaydeden Yarkın, okulların Kurban Bayramı’nın hemen ardından açılacak olmasının da vatandaşların alım gücünü etkilediğini düşündüğünü belirtti. Hem Kurban kesmek isteyen hem de okul çağında çocuğu olan vatandaşların bayram alışverişlerini kısarak bunları yetiştirebileceğini söyleyen Yarkın, bu bayramın zaman olarak çok kötü denk geldiğini ifade etti.

Dilekçe: Yıllardır bayram havası yok
Belediye Pazarı içerisinde satışlarından memnun olan esnaflar da mevcut...
Baki Dilekçe adlı esnaf, satışlarının iyi olduğunu ancak bunun Kurban Bayramından kaynaklanmadığını kaydetti. Dilekçe, ‘Yıllardır Belediye Pazarı’nda bayram havası yok’ dedi.
Dilekçe şunları kaydetti, “Satışlar kötü değil, iyidir çok şükür. Bunun yanında Bayram havası yok. Tabii bu hava son 3-4 yıldır yok. İnsanların alım gücü düştü. Hemen hemen herkes alışverişlerini de kredi kartıyla yapıyor. Bunun yanında çarşıya gelen insanlar bellidir. Eskiden tüm vatandaşlar gelirdi. Şimdi şu anda her bölgede bir süpermarket olması vatandaşların buraya gelişini engelliyor.”

Diyalog

 

 

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.