1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGI, 45 GÜN SONRA
YARGI, 45 GÜN SONRA

YARGI, 45 GÜN SONRA

Yargı, 45 gün sonra

A+A-

Gazimağusa’da düzenlenen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu madde ele geçirilen Nijeryalı gençler, cezaevine gönderildi
 
Sedef BOŞNAK

Narkotik polisinin Gazimağusa’da düzenlediği operasyonda ele geçirdiği uyuşturucuyla ilgili tutuklanan Miracle Vivtor Obieze ve Chimezie Collins Nnbuife isimli Nijeryalı gençler aleyhine yürüttüğü soruşturma bitti.

Zanlılar, dün, mahkemenin Ceza Davaları Yargıcı huzuruna çıkarılarak, “uyuşturucu tasarrufu” suçundan ileride yargılanmak üzere, 45 günü geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, talebi aktarması için, PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı yeminli şahadete çağırdı.

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 9 Şubat 2016’da bir operasyon düzenlediğini anımsattı ve zanlı Miracle Vivtor Obieze ve Chimezie Collins Nnbuife’nin uyuşturucu madde tasarrufu suçundan methaldar olduğunu anlattı.

Yürüttüğü tahkikatı tamamladığını dile getiren Mustafa Kavaz, Miracle Vivtor Obieze’ye 15 gram 396 miligram, Chimezie Collins Nnbuife’ye de 16 gram 96 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tasarrufu suçlarından dava okuduğunu anlattı.

Davalarını kabul etmeyen zanlıların, operasyon sırasında polisten kaçmaya yeltendiğini de dile getiren tanık polis, “Miracle Vivtor Obieze ülkede 4 yıldır kaçak. Chimezie Collins Nnbuife ise kaydını yenilemedi. Serbest kalırlarsa kaçabilirler” dedi. Operasyonda, zanlıları uyuşturucu suçundan yakaladığını belirtti ve un olgularını mahkemeye anımsattı ve ekledi:

“Zanlı Miracle Vivtor Obieze polisi görür görmez kaçtı. Takio neticesinde tutukladık. Chimezie Collins Nnbuife’yi ise bir araca binmek üzereyken tespit ettik. Kendisini durdurup, araçtan aşağıya inmesini istedik.

Zanlı, elinde tutuğu ve içerisinde yaklaşık 3 gram uyuşturucu madde olduğuna inanılan beyaz kağıdı yere atıp kaçmaya çalıştı.”

Araştırma sonucu zanlıların kaldıkları evi tespit ettiklerini ve konu evde mahkeme emri gereği arama  yaptıklarını söyleyen tanık polis Mustafa Kavaz, evin yatak odasında yaptığı aramada, ayakkabılık içerisinde şilte altında ise satışa hazır 7 ayrı paket içerisinde 10 gram ağırlığındaki maddeye el koyduğunu söyledi.

Tanık polis Mustafa Kavaz, kaybolduğuna inandığı emare bulunduğunu belirtikten sonra,  tahkikatın selameti

açısından mahkemeden süre istedi ve zanlıların cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıları hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi.

“Darp ettiniz”

Zanlıları savunan Avukat Batur Sağlamer, müvekkillerinin kaçtığı yönündeki beyanları reddederek, zanlıların polis tarafından darp edildiğini ileri sürerek, müvekkillerinin doktor kontrolünden geçirilmesini istedi.

Tanık polis ise cevaben “Tutuklandıkları esnada kamera görüntüleri mevcut. Kaçtılar” dedi.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, meselenin ciddiyetine vurgu yaptıktan

sonra, yeni başlayan tahkikatın selameti açısından zanlıların ikişer gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Yargıç ayrıca, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmelerine direktif verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.