1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGI HUZURUNA ÇIKARILDILAR VE
YARGI HUZURUNA ÇIKARILDILAR VE

YARGI HUZURUNA ÇIKARILDILAR VE

Analiz sonuçları bekleniyor!

A+A-

Girne’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen narkotik operasyonu sonucunda tasarruflarında uyuşturucu bulunarak tutuklanan 5 kişi dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Girne’ye bağlı Ağrıdağ’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan Hasan Yüksel Soyder (38), Mehmet Kılıç (36), Çağın Yıldırımbora (21) Mahmut Memo (21) ve Ahmet Cingöz (25) isimli zanlılar dün ek tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Operasyonda ele geçirilen 15 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile ilgili yürütülen soruşturmada zanlıların kan ve idrar örneklerinin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiği ve sonuçların beklendiği açıklandı.

Ek tutuklama duruşmasında Ağırdağ’da Hasan Yüksel Soyder, Mehmet Kılıç ve Çağın Yıldırımbora’nın kalmakta olduğu, Mahmut Memo ile Ahmet Cingöz’ün misafir olarak bulunduğu eve operasyon düzenlendiği belirtildi. Polis, operasyonda 15 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve bir adet hassas terazinin bulunarak emare alındığını ifade etti. Polis, zanlı Mehmet Kılıç’ın Lefkoşa’daki evinde yapılan aramada ise içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan toplam dört paket ele geçirildiğini dile getirdi.

Polis, 27 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan zanlıların üç gündür polis gözetiminde bulunduklarını belirterek, bu süre içerisinde yapılan araştırmada zanlı Mehmet Kılıç’ın 10 paket uyuşturucu maddeyi diğer zanlılara getirdiği ve tüm zanlıların birlikte içtiğini tespit ettiklerini söyledi. Polis, üç günlük süre içerisinde birçok kişiden ifade aldıklarını ancak soruşturmalarının henüz tamamlanmadığını söyledi.

Zanlılardan kan ve idrar örnekleri alındığını, analiz sonuçlarının çıkmadığını belirten polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme beş zanlının da 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.