1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGICIN YORUMU; ''ISLAH OLMAZ BİR TAVIR SERGİLEDİ''
YARGICIN YORUMU; ''ISLAH OLMAZ BİR TAVIR SERGİLEDİ''

YARGICIN YORUMU; ''ISLAH OLMAZ BİR TAVIR SERGİLEDİ''

Bu kez 3 yıl hapis yatacak;

A+A-

 

Girne Ağır Ceza Mahkemesi 9 Nisan 2013 tarihinde tasarrufunda 74 adet extacy ve 9 gram bonzai ile yakalanan sanık Yavuz Doğan hakkındaki kararı açıkladı. 2008 yılında da uyuşturucu ithali ve tasarrufu suçlamasından 4 yıl hapse mahkum edilen sanık Yavuz Doğan, mahkeme tarafından ıslah olmadığı belirtilerek 3 yıl hapse mahkum edildi.

Güneşköy’deki ambarında 9 Nisan 2013 tarihinde polis tarafından yapılan aramada 74 adet extacy hap ve 9 gram bonzai ele geçirilen Yavuz Doğan hakkındaki karar bugün Girne ağırceza Mahkemesi tarafından açıklandı. 2008 yılında da 250 adet extacy ve 2 kilo hintkeneviri ithal ve tasarruf suçundna 4 yıl hapse mahkum edilen sanık Yavuz Doğan, uslanmadığı gerekçesiyle 3 yıl hapse mahkum edildi.

Ağır Ceza Heyet Başkanı Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi, bugün sanık Yavuz Doğan hakkındaki kararı açıkladı. Kararı Yargıç Mesut Mesutoğlu okudu.

Kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık Yavuz Doğan’ın 9 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen “Uyuşturucu madde ithali” ve “Tasarrufu” suçlarından yargılandığını söyledi. Sanığın 13 Mart 2013 tarihinde Mersin’den aldığı 74 adet uyuşturucu hapı 22 Mart 2013 tarihinde KKTC’ye ithal ettiğini aktaran Mesutoğlu, 9 Nisan 2013 tarihinde narkotik ekipleri tarafından sanığın Güneşköy’de bulunan ambarında yapılan aramada 74 adet uyuşturucu hapın ve 9 gram bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Sanık aleyhinde getirilen 2 davadan suçlu bulunarak mahkum edildiğini açıklayan Mesut Mesutoğlu, sanığın hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Mesutoğlu, “Sanık 20 Haziran 2008 tarihinde 250 adet hap ve 2 kilo 500 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufundan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl hapse mahkum edildi. Sanık 4 yıl hapis cezasını bitirdikten kısa bir süre sonra benzer suçu işleyişi ıslah olmaz bir tavır sergilediğini ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık hakkındaki tüm ağırlaştırıcı ve hafiflerştirici unsurları göz önünde bulundurulduktan sonra oy birliği ile hakkında getirilen birinci davadan 3 yıl, ikinci davadan 3 yıl hapse mahkum edildiğini açıklarken, cezaların birlikte çekilmesini ve emarelerin müsaderesine emir verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.