1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGIDAN YDÜ KARARI!
YARGIDAN YDÜ KARARI!

YARGIDAN YDÜ KARARI!

YARGI YDÜ’YE ‘DUR’ DEDİ!

A+A-

Üniversiteler arasındaki rekabetin yargıya taşındığı davada karar açıklandı. 30 yıldır “Girne isminin” Girne Amerikan Üniversitesi tarafından kullanılıyor olması ve marka haline gelmesine karşın, Yakın Doğu Üniversite’nin ‘Girne Üniversitesi’ adında bir üniversite kurması üniversiteler arasında karmaşa yaratırken, konu yargıya taşınmıştı.

Şermin Sarro

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından açılan dava bugün sonuçlandı. Girne ismiyle kurulan üniversitenin “Girne” ve “Kyrenia” isimlerini kullanma hakkını KKTC Lefkoşa Yüksek İdare Mahkemesi ret ve iptal etti.

Dönemin Eğitim Bakanı ve YÖDAK tarafından verilen yasal olmayan karara karşı Girne Amerikan Üniversitesi tarafından açılan davada karar bugün açıklandı. Mahkeme, ‘Girne’ isminin Girne Amerikan Üniversitesi tarafından kullanıldığını ve başka bir üniversite tarafından kullanılamayacağı kararına vardı.

Mahkemenin kararı Girne Amerikan Üniversitesi tarafından memnuniyet ve sevinçle karşılanırken, bir süredir üniversiteler arasında yaşanan isim karmaşası da aşılmış oldu.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, üniversitenin yurtdışında ‘Girne Üniversitesi’ olarak da bilindiğini kaydederek, bir süredir gerek resmi yazışmalar gerekse yurtdışı ile bağlantılarda isim karışıklığı yaşandığını ve bunun ciddi anlamda rahatsızlık verdiğini belirtti.

Ülker, sorunun aşılmasını sağlayan kararın memnuniyet yarattığını ifade etti.

KıbrısAdaHaber

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.