1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGILAMAYA GEÇİLEMEDİ
YARGILAMAYA GEÇİLEMEDİ

YARGILAMAYA GEÇİLEMEDİ

Yargılamaya geçilemedi

A+A-

“Yasadışı kürtaj” davasında savcılığın, sanıklar aleyhine 15 dava daha getirip dosya tadil etme talebine sanık avukatları itiraz etti. Dava bugüne ertelendi
Devrim DEMİR  

 “Yasadışı kürtaj” skandalının ardından tutuklanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un sadece bu davada başkanlık edeceği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen huzuruna çıkarıldı.

Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti.

Önceki duruşmada Başsavcılığın dava sayısını artırıp tek bir dosya altında görüşülmesi talebine karşı avukatlar itiraz dosyalayabilmek için gün talep etmişti.

Avukat Serhan Çınar, Mustafa Şener, Emre Kadri, Güneş Menteş, Tahir Seroydaş ve Ömer Başay bir araya gelerek müşterek bir itirazname hazırladı.
Eklenen davalara itiraz ettiler

Avukat Serhan Çınar meslektaşları ile hazırladıkları ortak itiraznameyi dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol huzuruna sundu. Serhan Çınar, tadilat ile sanıklar aleyhine getirilmek istenen davaların seri yargılama usulü ile yargılanamayacak davalar olduğunu belirtti.
Çınar: Mahkeme tadilat iznini vermemesi gerekir

Avukat Serhan Çınar, ortak itirazı sunarak iddialarını heyet huzurunda aktardı. Çınar, “Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu davalar ile ilgili yargılama yapabilmesi için ilk soruşturmanın yapılması gerekirdi. İlk soruşturma yapılmadan bu davalar ile ilgili, Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama yapamayacağına göre talep edilen tadilat iznini vermemesi gerektiği iddiasındayız. İddia makamı diğer fetüsler hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen, sanıklar aleyhine herhangi bir dava getirmemiş ve ilk soruşturma safhasında diğer fetüsler ile ilgili şahadet sunulmadı. İlk duruşmada ibraz edilen emare 3 otopsi raporu toplam 7 fetüsten bahsedilmektedir. 2 numaralı fetüs ile ilgili, 6,7 ve 8’inci davalar, 1 numaralı fetüs ile ilgili 9,10 ve 11’inci davalar, 5 numaralı fetüs ile ilgili ise 12, 13 ve 14’üncü davalar getirilmek istenmektedir. Otopsi raporunda 8 ve 9 numaralı fetüsler ile ilgili hiçbir bulgu yoktur. Savunma kutsaldır ve bu hakkın sanıklardan alınmaması gerekir. Aleyhlerindeki iddiaları ve iddia makamının dayanaklarını savunma bilmeden duruşmaya çağrılması, aleyhine dava getirilmesi adil bir davranış olmaz” dedi.
Emre Kadri: Geciken adalet,  adalet değildir

Avukat Emre Kadri’de söz konusu yasadışı kürtaj davasında sanıkların Şubat ayından Nisan ayına kadar özgürlüklerinin kısıtlandığını ve 55 günlük tutuksuz yargılanmanın ardından bugüne kadar tutuklu yargılanmaya başladıklarını söyledi.

Emre Kadri konuşmasına, 2016-2017 Adli Yılın açılışında konuşan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in “Geciken adalet adalet değildir” sözlerini anımsatarak başladı.

Kadri, “82 tanık olan bir davaya başlamak üzereyiz. Yargılamanın bir an önce başlayıp, bitmesi sanıkların ve ailelerinin en büyük arzusu. Mahkemenin iş yükünün bilincindeyiz. İlk duruşmada 7 oturumda 11 tanık dinlendi ve Ağır Ceza’da görüşülmek üzere havale edildi. Bu sürede diğer davalar neden eklendi anlamış değilim. 15 ayrı dava kısacası 4 katı fazla dava getiriliyor” dedi.
Akyener itiraz edecek

Yapılan beyanların ardından Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, avukatların yaptığı hitapların Yüksek Mahkeme’yi, polisi, yargı sistemini ve yasaları suçlayıcı olduğunu ileri sürdü.

Avukatların ortak itirazına karşı itiraz dosyalayacağını beyan eden Akyener, gün talebinde bulundu.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başkanlık eden Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, Başsavcılığın itiraz hazırlamasına olanak sağlamak amacıyla, davayı bugün 10.30’a ertelenmesi ve sanıkların hükümsüz tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.