1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGILANACAĞI GÜNE KADAR ÖZGÜR!
YARGILANACAĞI GÜNE KADAR ÖZGÜR!

YARGILANACAĞI GÜNE KADAR ÖZGÜR!

Teminatla serbest kaldı!

A+A-

Kumyalı’da, hurdalıkta bulunup çalınan ziynet eşyaları ile ilgili tutuklanan, evinde yapılan aramada da 9 parça eski eser ele geçirilen Celaleddin Çağlayan, 2 bin TL’lik nakdi teminat ödeyerek, yargılanacağı güne kadar özgürlüğüne kavuştu

Ahmet İLKTAÇ

Kumyalı’da iki kişi tarafından hurdalıkta bulunup çalınan 20 parça ziynet eşyası meselesiyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve Ulukışla’daki evinde yapılan aramada Demir Çağı’na ait eski eser nitelikli 1 adet yağ kandili ve 8 adet kase tespit edilen Celaleddin Çağlayan, 8 gün süren soruşturma maksatlı tutukluğunun ardından dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Zanlı, hırsızlık mal kabulü ve kanunsuz eski eser tasarrufu suçlamasıyla 2 bin TL’lik nakdi teminat ve kefalet emri karşılığında yargılanacağı güne kadar serbest kaldı.

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı, Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan Polis Memuru Ahmet Köse’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis Ahmet Köse, zanlının, methaldar olduğu hırsızlık mal kabulü ve kanunsuz eski eser tasarrufu suçlarıyla ilgili yürüttükleri soruşturmanın sona erdiğini söyledi.

Polis memuru, zanlının evinde yaptıkları aramada tespit edilen yaka rozeti ve zincirin de müştekiye ait olduğunu kaydetti.

Diğer ziynet eşyalarının hâlâ bulunamadığını ifade eden Ahmet Köse, mahkemeden, zanlının uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Umut İnan, zanlının, 2 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 2 kefilin 20’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Umut İnan, zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışına yasak getirirken, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut etmesi direktifi verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.