1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGILANACAKLARI DAVA ÇOK CİDDİ!
YARGILANACAKLARI DAVA ÇOK CİDDİ!

YARGILANACAKLARI DAVA ÇOK CİDDİ!

Biri eski polis!

A+A-

Bostancı’da 600 gram eroinle yakalanan üç kişiden biri olan eski polis Faruk Sayın ile Esat Cabbar Gözalıcı, yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, Hacı Karadağ teminatla serbest bırakıldı.

Emine UYSAL

Bostancı’da 600 gram eroinle yakalanan üç kişiden biri olan eski polis Faruk Sayın ile Esat Cabbar Gözalıcı, yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, Hacı Karadağ teminatla serbest bırakıldı.

Bostancı’da gerçekleştirilen operasyonda, FU 088 plakalı Mercedes araca, polis aracıyla çarparak durdurabilen narkotik ekibi, 32 yaşındaki Esat Cabbar Gözalıcı, 39 yaşındaki Faruk Sayın ve 23 yaşındaki Hacı Karadağ’ın tasarrufunda, 600 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirmişti.

Uyuşturucu piyasasında gramı 300 ile 350 TL arasında satılan eroinin değerinin en az 180 bin TL olduğu tahmin ediliyor.

Esat Cabbar Gözalıcı, “Kanunsuz uyuşturucu madde eroin ithal ve tasarrufu”, Faruk Sayın, “İskele ve Güzelyurt’ta 600 gram eroin tasarrufu”, Hacı Karadağ ise “Güzelyurt’ta 600 gram eroin tasarrufu” suçlamalarıyla dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ahmet Bayram’ı dinletti.

 

Polis, tahkikatını tamamladı

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, zanlıların, 1-9 Mart 2017 tarihleri arasında, İskele-Girne ve Güzelyurt’ta “Kanunsuz uyuşturucu madde eroin ithal ve tasarrufu” suçlarıyla methaldar olduklarını belirtti.

Polis memuru Ahmet Bayram, 9 Mart 2017’de, saat 22.15’te, Bostancı’da, narkotik ekibi tarafından, zanlı Hacı Karadağ’ın yönetimindeki Mercedes model FU 088 plakalı aracın, önünü kestiklerin ve polis aracına çarparak durdurduklarını anlattı.

Bayram, aracın sağ arka koltuğunda oturan zanlı Esat Cabbar Gözalıcı’nın siyah poşet içindeki 600 gram eroini araçtan attığının görüldüğünü ve konu uyuşturucu maddenin emare alındığını anımsattı.

Bayram, Faruk Sayın’ın İskele’ye bağlı Topçuköy’de, dağlık arazideki yarım inşaat ve tarlasında, zanlı Esat Cabbar Gözalıcı ile birlikte uyuşturucu maddeyi sakladıkları yerin tespit edilip görüntülendiğini, ayrıca evinin çevresinde de geniş çaplı arama yapıldığını anlattı.

Tahkikatın tamamlandığını belirten Bayram, zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Faruk Sayın ile Esat Cabbar Gözalıcı’nın üç ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Beyoğlu, zanlı Hacı Karadağ’ın ise yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.