1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGILANMALAR DEVAM EDİYOR
YARGILANMALAR DEVAM EDİYOR

YARGILANMALAR DEVAM EDİYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) üniversite öncesi eğitim kurumlarının özele devrine karşı çıkmak amacıyla 2011 yılı yaz aylarında gerçekleştirilen eylemlerde çıkan olaylar nedeniyle haklarında dava açılan sendikacıların yargılanmaları devam ediyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) üniversite öncesi eğitim kurumlarının özele devrine karşı çıkmak amacıyla 2011 yılı yaz aylarında gerçekleştirilen eylemlerde çıkan olaylar nedeniyle haklarında dava açılan sendikacıların yargılanmaları devam ediyor.

Yaklaşık iki yıldır süren davanın 18’inci duruşması öncesinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde basın açıklaması yapıldı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ile Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Erol Emin de basın açıklamasına katılarak yargılanan sendikacılara destek belirttiler.

GÖKÇE

DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe yaptığı basın açıklamasında, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) hükümetten ayrılmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen  sendikacıların yargılanmaya devam ettiğini belirterek, “Anlaşılan, hükümet değişse de ülkemizde bazı yerel statükolar değişmiyor” dedi.
Gökçe,  halkın vergileriyle inşa edilen kamu malı okulların “peşkeş” çekilmesine  karşı çıktıkları için Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılanmakta olduklarını savundu.

Davanın siyasi olduğunu ileri süren Gökçe “amacının da kamusal değerlerin peşkeş çekilmesine itiraz edenlere  göz dağı vermek  ve yıldırmak olduğunu” iddia etti.

Gökçe,  davanın kendilerini motive ettiğini, doğru yolda oldukları konusunda bir kez daha ikna etmekte olduğunu ifade ederek, “Yeni hükümet döneminde bu  davaların devam etmesi durumunda geçmiş yönetimlerin hataları yeni hükümet tarafından üstlenecektir.  Ülkede hesap sorma mutlak surette DAÜ’den başlamalıdır. Yeni hükümetten beklentimiz DAÜ’deki usulsüzlükleri, yasa dışılıkları ortaya çıkarmasıdır” dedi.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da yaptığı açıklamada,  KTAMS olarak DAÜ-SEN Başkan ve yetkilileri ile KTOEÖS yöneticilerine  “onurlu yargılanmayı sağladıkları” için teşekkür etti.

“Ülkede malına sahip çıkmak, toplum malını korumak maalesef bizleri buralara sürüklüyor” diyen Kaptan,  davayla ilgili eksik bırakılan noktalar olduğunu, dava konusu olan eylemlerde  kendilerinin de yer aldığını, bu nedenle dava okunacaksa kendilerine de okunması gerektiğini söyledi.
Amacın yargılamak değil, korku zinciri oluşturarak,  toplum malına sahip çıkanları engellemek olduğunu öne süren Kaptan, “Bu tür tehditler, bizi asla doğru bildiğimiz yoldan döndürmeyecektir” dedi.

Kaptan, geçmiş UBP hükümetinin “ülkeyi yeşil sermayeye peşkeş çektiğini” iddia ederek, ülkenin gerçek sahipleri olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Kaptan, “ülkenin uğradığı tahribatı” düzeltmenin yeni hükümetin en birinci görevi olması gerektiğini kaydederek,  bu tür davaların sonlandırılması yeni hükümetin  özelleştirilen kamu mallarını geri alması gerektiğini söyledi.

EMİN

Güç-Sen  Başkanı Erol Emin de,  yurtsever insanların ve ülkenin değerli akademisyenlerinin  okulların açılmasına az bir süre kala mahkemelerde yargılandıklarını belirterek, bunun ibret verici olduğunu  söyledi.

Halkın malına sahip çıkanların dönemin hükümeti ve rejimi tarafından mahkemeye sevk edildiğini söyleyen Emin,  Sendikal Platform olarak yeni hükümetten bu tür davalara son verilmesini beklediklerini, özelleştirilen kamu mallarının tümünün tekrar kamulaştırılmasını  talep ettiklerini ifade etti.

AKSA’nın neden olduğu petrol kazasına değinen Emin, yıllardır  havayı kirleten AKSA’nın  son olarak da denizi kirlettiğini savunarak, “Özelleştirme denilen mesele budur. Özel sektör sadece maksimum karını düşünür. Halkı ve doğasını düşünmek gibi bir gailesi olmamıştır” dedi.

Söz konusu davada, DAÜ akademik personeli ve sendikacı Ulaş Gökçe, Hasan Altıok, Hüseyin Özkaramanlı, Hamit Caner, Hüseyin Demirel, Ercan Hoşkara, Cemil Sarıçizmeli ile DAÜ personeli Barış Eseller, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Civisilli yargılanıyor.

Sanıklara davayla ilgili olarak kamu malına zarar verme, pankart asma ve darp suçlamaları getirilmişti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.