1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK
YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

A+A-

Nadire BAHADİ

Bafra’da faaliyet gösteren Kaya Artemis Otel’de tasarrufunda bulundurduğu 8 bin TL sahte para ile kumar oynarken yakalanan zanlı Abdurrahman Asiltürk dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.  “Sahte banknot tasarrufu”, “Sahte banknotları tedavüle sürme”, “Sahtekarlıkla kredi temin etme” ve “Yasal tutukluluktan firar etme” suçlamaları ile hakkında soruşturma yürütülen zanlı Asiltürk, tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.
 

Polis soruşturmasını tamamladı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Aydın Akçam, 19 Haziran tarihinde KKTC’ye giriş yapan zanlı Abdurrahman Asiltürk’ün 20-21 Haziran tarihlerinde saat 21:00-00:30  saatleri arasında Kaya Artemis Otelin kumarhanesinde tasarrufunda sahte olduğunu bildiği 8 bin TL’nin 7 bin 200 TL’sini kumarhanedeki makinelere yatırarak tedavüle sürdüğünü ve sahtekarlıkla kredi temin ettiğini anımsattı. Zanlı Asiltürk’ün üzerinde 2 adet 50 TL’lik sahte banknot bulunduğunu belirten Akçam, kumarhanenin kasasında ise 7 bin 200 TL sahte para bulunduğunu belirtti. Zanlı Asiltürk’ün 24 Haziran tarihinde mahkemede geçirdiği ani rahatsızlık nedeni ile Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve kroner yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü esnada pencereden atlayarak kaçmak suretiyle yasal tutukluluktan firar ettiğini belirten Akçam zanlının Girne’de tespit edilerek yakalandığını açıkladı. Olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Akçam, zanlı Asiltürk’ün serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunduğunu ve ülke ile yasal bir bağı olmadığını söyleyerek zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

 
Tutuklu yargılanacak

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay İnan, zanlı Abdurrahman Asiltürk’ün yargı safhasında mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlının tutuklu yargılanarak 3 ay cezaevine gönderilmesine karar verdi.

HAVADİS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.