1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!
YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!

YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!

Lefkoşa’da pazarlamacı olarak çalıştığı “SunpexTradingLtd” isimli iş yerinden tahsil ettiği parayı şirket muhasebesine teslim etmeyip zimmetine geçirdiği iddia edilen İlhan Güler yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da pazarlamacı olarak çalıştığı “SunpexTradingLtd” isimli iş yerinden tahsil ettiği parayı şirket muhasebesine teslim etmeyip zimmetine geçirdiği iddia edilen İlhan Güler hakkında başlatılan polis soruşturması kapsamında dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna dün yeniden çıkarılan zanlı hakkında bulguları aktaran polis memuru, zanlının Kasım 2012-Temmuz 2013 tarihleri arasında SunpexTradingLtd” isimli iş yeri için Mağusa ilçesinde pazarlamacılık yaptığı birçok markete sattığı kozmetik ürünlerinin karşılığı olan 25 bin TL parayı şirket muhasebesine teslim etmeyip zimmetine geçirdiğini söyledi. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydetti.

Zanlının şirket muhasebesine verdiği makbuzlar ile müşterilerden aldığı makbuzlar arasında tutar farkı olduğunu, zanlının makbuzlar üzerinde oynama yaptığını belirten polis, zanlının hırsızlık suçu yanı sıra evrak sahteleme suçunu da işlendiğini ifade etti.

Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlanmadığını ancak, zanlının yürütülen polis soruşturmasının bu safhasından sonra olumsuz etki yaratamayacağını kaydeden polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı, zanlının hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

İlk etapta teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı İlhan Güler, teminat şartlarını yerine getirene kadar Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.