1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YARGININ SORUNLARI ARTIK ÇİZMEYİ AŞTI”
“YARGININ SORUNLARI ARTIK ÇİZMEYİ AŞTI”

“YARGININ SORUNLARI ARTIK ÇİZMEYİ AŞTI”

Son zamanlarda suçlarda ve uyuşmazlıklarda bir artma meydana geldi...

A+A-

KALYONCU: “YARGININ TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLMASI, BUNUN DEVAMININ SAĞLANMASI DEMOKRASİNİN GEREĞİ VE HÜKÜMETLERİN GÖREVİ”

ÖNERİ: “YARGININ SORUNLARI ARTIK ÇİZMEYİ AŞTI”

Başbakan Ömer Kalyoncu, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’yi ziyaret etti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, ziyaretinin Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’nin emekli olacağı döneme denk geldiğini belirterek, esas ziyaret amacının ise, adli yılın açılışı öncesinde yargının sorunlarını dinlemek, hükümet programı çerçevesinde yapılacaklara ek ne yapılabileceğini görüşmek olduğunu söyledi.

Son zamanlarda suçlarda ve uyuşmazlıklarda bir artma meydana geldiğine dikkat çeken Başbakan Kalyoncu, yargıçların, savcıların, avukatların bütün çabalarına rağmen, insan kaynakları ve fiziksel eksikliklerden kaynaklanan nedenlerle bazı sıkıntılar yaşandığına işaret etti.

Sıkıntılar konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini ifade eden Başbakan Kalyoncu, yargının tarafsız ve bağımsız olmasıyla her zaman övündüklerini, bunun devamını sağlamanın demokrasinin gereği ve hükümetlerin görevi olduğunu kaydetti.

Suçların ve uyuşmazlıkların azaltılmasının en büyük hedefleri olduğuna dikkat çeken Başbakan Kalyoncu, eksikliklerin giderilmesi konusunda ortak bir çaba ortaya koyacaklarını söyledi.

ÖNERİ

Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri de, yargının sorunlarının artık çizmeyi aştığını ifade ederek, bunları teferruatlı olarak görüşeceklerini kaydetti.

Özellikle Yüksek Mahkeme’nin anayasa uyarınca oluşumunun yargıç sayısı bakımından yetersiz kaldığını belirten Öneri, konuyla ilgili olarak bir değişiklik önerisinin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte sunulmasını istediklerini ancak bunun uygun görülmediğini anımsattı.

Bundan sonraki dönemde bunun yeniden gündeme getirileceğini ifade eden Öneri, kendisinin 20 Eylül itibarıyla emekliye ayrılacağını, ancak kendisinden sonra gelecek olanların bu öneriyi yeniden sunacaklarını kaydetti.

Özellikle bina ve personel eksiliği sorunun çok ciddi boyutta olduğuna işaret eden Öneri, bunlar yanında alınması gereken yasal tedbirler olduğunu, mevzuat eksiklikleri bulunduğunu anlattı.

Yargının sorunlarından çok toplumsal sorunlar konusunda yasal tedbirler üzerinde durulması gerektiğine dikkat çeken Öneri, bugünkü görüşmede tüm bu konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacağını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.