1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGIYA KADAR, 7 BİN TL’YE SERBEST
YARGIYA KADAR, 7 BİN TL’YE SERBEST

YARGIYA KADAR, 7 BİN TL’YE SERBEST

Yargıya kadar, 7 bin TL’ye serbest

A+A-

Tasarrufunda 7.65 milimetre çapında tabanca ve şarjörü, 70 mermi, 7 adet 12’lik canlı av tüfeği fişegi bulunduran Ferit Esat, aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti

Sedef BOŞNAK

Tasarrufunda 7.65 milimetre çapında kanunsuz ateşli silah ve şarjör, 70 mermi, 7 adet 12’lik canlı av tüfeği fişengi bulunduran Ferit Esat aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Meseleyle ilgili tutuklanan Ferit Esat, dün teminat amaçlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkarılarak, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere 7 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru İbrahim Çangaroğlu’nu tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis İbrahim Çangaroğlu, “Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf” ile “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf” suçlarından methaldar olan zanlıyı,  30 Kasım 2016’da tutukladığını anımsattı.

Çangaroğlu, zanlının evinde ve NF 811 plakalı aracında arama yaptığını anımsatarak, tasarrufunda 7.65 milimetre çapında kanunsuz ateşli silah ve şarjör, 70 mermi, 7 adet 12’lik canlı av tüfeği fişengi bularak emare aldığını hatırlattı.

Konu emarelerin balistik muayenesinde, herhangi bir olayda kullanılmadıklarının tespit edildiğini sözlerine ekleyen tanık polis, zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını ifade ettikten sonra mahkemeden uygun bir teminat talep etti.

Teminata bağlandı

Yargıç Hazal Hacımulla, 7 bin TL nakdi teminata bağladığı zanlıyı, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men etti ve tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Hazal Hacımulla, ayrıca zanlı lehine, KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Ferit Esat, teminat şartlarını yerine getirerek serbest kaldı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.