1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGIYA KADAR YURT DIŞI YASAK
YARGIYA KADAR YURT DIŞI YASAK

YARGIYA KADAR YURT DIŞI YASAK

20 Sterlin karşılığında aldığı 1 gram uyuşturucu madde...

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, hintkeneviri türü uyuşturucu madde alma ve tasarrufundan yakalanan 59 yaşındaki Özkan Deveci aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Meseleyle ilgili tutuklanan hem İngiliz, hem de KKTC vatandaşı olan Özkan Deveci, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere yargıç huzuruna çıkarılarak, 5 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Dünkü teminat duruşmasında, meselenin tahkikat memurluğunu üstlenen PGM’ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hasan Selvili, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak’ın sorularını yanıtladı.

Tanık polis Hasan Selvili, adli şube ekiplerinden aldıkları bilgi ışığında, 29 Ekim 2017’de, zanlının kalmakta olduğu dairede arama yaptıklarını anımsattı ve konu evin salonunda, sehpa üzerinde, peçete içerisinde yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü maddeyle, içerisinde uyuşturucu olan sarma sigara izmariti bularak zapt ettiğini ifade etti.

Hasan Selvili, konu maddeyi 20 sterlin karşılığında 1 gram olarak aldığını beyan eden zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını belirten tanık polis, mahkemeden, zanlıyı, davaları görüşüleceği tarihe değin uygun bir teminata bağlamasını  talep etti.

Yargıç Gökan Asafoğulları, konu suçların ciddiyetine vurgu yaptıktan sonra, hem İngiliz, hem de KKTC vatandaşı olup yurt dışında yaşayan zanlıyı, davaları sonuçlanıncaya değin ülke dışına çıkmaktan men etti.

Eşinin yanına gelen Özkan Deveci’yi, davaları görüşüleceği tarihe değin, 5 bin TL nakdi teminata bağlayan yargıç, ayrıca, KKTC vatandaşı bir kefilin de zanlı lehine 20 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Teminat şartlarını yerine getiren zanlı serbest kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.