1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIMBAŞ: “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”
YARIMBAŞ: “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”

YARIMBAŞ: “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”

YARIMBAŞ: “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”

A+A-

YARIMBAŞ: “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”

KKTC Başbakanlığı’nın katkısıyla Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafında organize edilen “Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Semineri- 2015” bugün tamamlandı.

İki gün süren seminerin kapanış konuşmasını Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş yaptı.

Kapanış konuşmasına geçilmeden önce Başbakanlık Müsteşarı Ömer Aydın Köseoğlu ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Yarımbaş, seminerde sunum yapan kurum, kuruluş temsilcileri ile yetkililerine teşekkür belgesi takdim etti.

“UMARIM GELECEK GÜNLERDE BUNLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Seminerin yaralı geçtiğini ve beklenenden fazla ilgi gördüğünü vurgulayan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, “Çok şey öğrendik. Birlikte daha güçlü olabileceğimizi, imkân ve kabiliyetlerimizi gördük. Yapmamız gerekenleri anladık. Umarım gelecek günlerde bunları hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yarımbaş, seminer kapsamında kısa zaman sonra bir tatbikat düzenleneceğini de anımsattı.

İKİ GÜNDE TOPLAM 18 SUNUM YAPILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Başbakanlık, Bakanlıklar ve ilgili kurum kuruluşların olası afet ve acil durumlar karşısında mevzuatlar ve teşkilat yasaları çerçevesinde belirtilen görevleri yapabilme derecelerinin ölçülmesi için düzenlenen seminerde toplam 18 sunum yapıldı.

Seminerin ilk gününde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Proje ve Strateji Geliştirme Müdürü Ali Gürtekin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Klinik Şefi Dr. Mehmet Avcı, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı  Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim ve Öğretim Uzmanı Şebnem Pekdoğan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Planlama ve İnşaat  Mühendisi Serkan Tansel, Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar, Güzelyurt Kaymakamı  Doğan Bağkur, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Kıdemli İdari Amir  Zihni Üney ve  Din İşleri Başkanlığı Başkan Vekili Şaban Kavsara sunum gerçekleştirmişti.

Seminerin ikinci gününde ise Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Eğitim Yayın Şube Amiri  Hasan Tuluhan, TAK Müdürü Neriman Saygılı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisi Piyade Kurmay Binbaşı Mahmut Gergin, Dışişleri Bakanlığı II. Derece Konsolosluk Sekreteri Cem Topçu, Polis Genel Müdürlüğü Temsilcisi İtfaiye Müdür Muavini Ahmet Özmenek, BRT Koordinatör Yardımcısı  Akay Balcı, KIB-TEK İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ercan Köseoğlu, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Günhan Erdem  ve  Başbakanlık Müsteşarı Ömer A. Köseoğlu sunum yaptı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.