1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN BABALAR GÜNÜ
YARIN BABALAR GÜNÜ

YARIN BABALAR GÜNÜ

Yarın, yaşamımızın en değerli varlıklarından babalarımızın günü

A+A-

- Çarşı hareketlendi… Babalar Günü nedeniyle çarşılarda da hareketlilik görülüyor. Herkes, babasına hediye almak için alışveriş yerlerine akın ediyor. Takım elbiselerin fiyatları 150 ile 365 TL, pantolonlar 30 ile 160 TL arasında değişirken, bornozlar 120 TL’den alıcı bekliyor. Traş losyonları ve parfümlerin fiyatları ise 25 TL’den başlıyor. Bazı mağazalar, bu özel gün için indirimli olarak satın alabileceğiniz armağanlar da hazırladı.

Yarın Babalar Günü. Yaşamımızın en değerli varlıklarından babalarımızın günü... Anneler Günü’nün ardından, bu kez de babalarımızı sevgiyle, saygıyla kucaklayacağız. 
Babalarımızın yaşamımızdaki yeri, bizleri dünyaya getiren, besleyen, yetiştiren, her derdimize deva olan annelerimizinki kadar önemli kuşkusuz... Annelerimiz gibi babalarımızı da, bu özel günlerinde unutmamalı, en azından bir teşekkür, küçük sembolik bir armağanla dahi olsa onların gönlünü almalıyız.

Anneler Günü’nde olduğu gibi, hepimizin çok şeyler borçlu olduğumuz babalarımızın gününde de, onları nasıl sevindireceğimize, onlara nasıl bir hediye alacağımıza bir türlü karar veremiyoruz.

Hiç kuşkusuz, hepimiz babalarımıza çok şey borçluyuz. Anneler, her zaman bize yakın, yanımızda olurken, sevgilerini çok farklı biçimde gösteren babalarımız, yaşamımıza kol kanat geren, neşemizin, üzüntümüzün sessiz tanıklarıdır âdeta... Onlar severler, ama bambaşka, farklı severler çocuklarını.

Babalar Günü’nün öyle “Anneler Günü” gibi belli bir tarihçesi veya hikâyesi de yok. “Annelerin günü var. Peki neden babaların da bir günü olmasın?” diye düşünen bir dünyalı, haziran ayının 3. pazar gününün babalara ayrılmasını önermiş ve o gün bugündür Babalar Günü de kutlanır olmuş.

Mağazalar hazır

Babalar Günü nedeniyle çarşılarda da hareketlilik görülüyor. Herkes, babasına hediye almak için alışveriş yerlerine akın ediyor.

Kıbrıs Gazetesi ekibi, babalara alınacak hediyeler için çarşıda küçük bir araştırma yaptı.
Buna göre, babalara alınacak hediyelerin fiyatları 5 TL’den başlıyor ve hediyenin cinsi ve kalitesine göre yükseliyor.

Takım elbiselerin fiyatları 150 ile 365 TL, pantolonlar 30 ile 160 TL arasında değişirken, bornozlar 120 TL’den alıcı bekliyor. Traş losyonları ve parfümlerin fiyatları ise 25 TL’den başlıyor. Bazı mağazalar, bu özel gün için indirimli olarak satın alabileceğiniz armağanlar da hazırladı. 

“Babalar Günü”nü gazeteler ve radyolar da unutmadı. Radyolar da özel programlarında babanız için istek parçalarınızı bekliyor. Canlı telefon bağlantılarıyla da babanıza sevginizi sunabilirsiniz.

Bu özel günde, otellerin, eğlence ve kültür merkezlerinin de babalara sürprizi var. Çocuklarıyla birlikte gelen babalara belirli oranlarda indirim yapılacak.
Ama hediyenin pahalısı değil kuşkusuz anlamlısı, babanızın seveceğine inandığınız olanı değerli.

Önemli olan, pazar günü babanıza sevgi ve saygıyla sarılmak, elini öpmek. Günün anısına verilecek armağanın maddi değil, manevi değeri olduğunuzu bilmeyenimiz mi var?

İşte babalar için söylenen güzel sözler

“Babanın mirasını mı istiyorsun? Bilgisini öğren. Onun parasını hemen harcayabilirsin” (Sadi)

“Babanın erdemleri çocuklarının servetidir” (Anatole France)

“Babanın rolü, yüz öğretmeninkine bedeldir” (George Herbert)

“İnsan babasına borçlu olduğu saygıyı, ancak baba olunca duyar” (Goethe)

``Baba sevgisini koru. O sevgiyi kesip atarsan, Tanrı da senin mutluluk ışığını söndürür``(Hazreti Muhammed)

``Üzerinden nice yıllar geçer de babanın kabrine bir uğramazsın. Sen baban için ne hayır ettin ki, oğlundan da onu umuyorsun” (Sadi)

Babanın çocuğuna yazdığı bir şiir

ÇOCUĞUMA
Sadece bu sabah için, içimden ağlamak geldiği halde yüzünü gördüğümde gülümseyeceğim 
Sadece bu sabah için, ne giymek istediğinin seçimini sana bırakacağım ve gülümseyerek ne kadar yakıştığını söyleyeceğim 

Sadece bu sabah, çamaşırları yıkamaktan vazgeçip seninle parkta oynamaya gideceğim.
Bu sabah bulaşıkları lavaboda bırakıp bulmacanın nasıl çözüldüğünü bana öğretmeni izleyeceğim.
Öğleden sonra telefonun fişini çekip bilgisayarı kapatacağım ve arka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracağım.

Bu öğleden sonra dondurma arabası için çığlıklar attığında sana hiç kızmayacağım ve gelirse bir tane alacağım.

Bu öğleden sonra büyüdüğünde ne olacağın hakkında hiç canımı sıkmayacağım. Ya da seni ilgilendiren konularda ikinci bir düşünce üretmeyeceğim. 

Bu öğleden sonra kurabiye pişirirken bana yardım etmene izin vereceğim ve tepende dikilip düzeltmeye çalışmayacağım. 

Bu öğleden sonra istediğin oyuncağı alacağım.

Bu gece seni kollarımda tutacağım ve nasıl doğduğunu seni ne kadar çok sevdiğimi anlatacağım. Bu gece küvette suları sıçratmana izin vereceğim ve sana hiç kızmayacağım. 

Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturup yıldızları saymana izin vereceğim.

Bu gece yanına uzanıp en sevdiğim TV programlarını bir kenara bırakacağım.

Bu gece sen dua ederken parmaklarımı saçlarında dolaştırıp bana en büyük armağanı verdiği için tanrıya şükredeceğim. Kayıp çocuklarını arayan anne ve babaları düşüneceğim.

Yatak odaları yerine çocuklarının mezarlarını ziyaret edenleri ve hastane odalarında donuk bakışlarla, daha fazla içlerinde tutamadıkları çığlıklarıyla hasta çocuklarını seyreden anne babaları düşüneceğim. Sonra senin için Allah’a şükredeceğim.

Ve bu gece yanağına iyi geceler öpücüğü kondurduğumda seni biraz daha sıkı ve biraz daha uzun tutacağım kollarımda Allah’a senin için teşekkür edip bize yalnızca bir gün daha vermesi için yakaracağım.

Baban

Babalar Günü için alınabilecek bazı hediyeler ve fiyatları

Türü Fiyatı (TL)
Gömlek: 25- 140
Tişört 15-140
Pantolon 30-160
Takım 150-365
Kot pantolon 35-70
Ayakkabı 38-120
Kravat 15-40
Kemer 20-35
Eşofman altı 25-40
Şort 16-60
İç çamaşırı 8-15
Çorap 5-15
Mayo 20-50 
Parfüm 25-200
Bornoz 120 
Pijama 100

(ALİ CANSUN-KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.