1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN EYLEM VAR
YARIN EYLEM VAR

YARIN EYLEM VAR

Lefkoşa’da eylem düzenliyor;

A+A-

 

Avrupa Kıbrıslı Öğrenci Platformu (AKÖP), KKTC ve Türkiye’de lisans eğitimi alan öğrencilere tanınan burs hakkının, üçüncü ülkelerde lisans eğitimi alan öğrencilere de verilmesi ve burs alan öğrencilerin sorunlarına dikkat çekmek için yarın Lefkoşa’da eylem düzenliyor.

AKÖP’ten yapılan açıklamaya göre, eylem yarın saat 12.00’de, Dereboyu’nda Pronto Çemberi’nde başlayacak. Eylemciler, Başbakanlık önüne kadar yürüyüş düzenleyecek.

Açıklamada, KKTC ve Türkiye’de lisans eğitimi alan öğrencilere  tanınan burs hakkının, Anayasa’nın eşitlik ve eğitim hakkı (8. ve 59.) maddelerine aykırı bir uygulama ile “üçüncü ülkelerde” lisans eğitimi alan öğrencilere tanınmaması eleştirildi. Açıklamada, “Avrupa’da ve Kıbrıs’ın güneyinde eğitim gören öğrenciler olarak, mevcut burs tüzüğüyle karşımıza çıkan bu ayrımcılığa dur diyoruz” denildi.

AKÖP’ün açıklaması şöyle devam etti:

“Burs hakkımızı elde etmeye çalışırken, KKTC ve Türkiye’de eğitim görüp, bursları düzenli yatmayan arkadaşlarımızın da sorunlarına dikkat çekmek adına; 30 Aralık Salı günü sokağa iniyoruz! Saat 12.00’da Dereboyu’ndaki Pronto Çemberi’nde buluşup, Başbakanlık önüne yürüyoruz. Gençliğin eğitim imkanlarının, toplumumuzun geleceğini tayin edeceğini düşünüyor, ve bu yüzden toplumsal bir mesele olduğuna inandığımız burs mücadesinde, tüm halkımızın desteğini bekliyoruz”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.