1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN GREV YAPACAKLAR!
YARIN GREV YAPACAKLAR!

YARIN GREV YAPACAKLAR!

Yarın grev yapacaklar...

A+A-

Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanları, 3 sendikanın ortak kararı doğrultusunda yarın grev ve eylem yapacak.

Kamu-Sen, KTAMS ve Hava-Sen Başkanlarının yaptığı ortak açıklamaya göre, eski KTHY ve ETİ çalışanları yarın 09.00-12.00 saatleri arasında grev yapacak.

Çalışanlar ve sendikacılar, sendikalarda toplandıktan sonra saat 10.30'da Başbakanlık’a yürüyecek ve eylemlerine Başbakanlık önünde  devam edecekler.

Sendika başkanları ve temsilcilerden oluşan bir heyetin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’yla görüşmesi için talepte bulunulacak.

Eylem için Gazimağusa'dan saat 09.15'te Kaymakamlık önünden, Girne'de ise saat 09.30'da Belediye Parkı önünden otobüs kalkacak.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve Hava-Sen Başkanı Buran Atakan konuya ilişkin yaptıkları ortak  açıklamada, “Özelleştirme Yasası altında kamuya istihdam edilen emekçilerin  47/2010 sayılı  yasa kapsamında düşük maaşlarla ve kademe ilerlemeleri gasp edilerek çalıştırılmasını kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini” bildirdiler.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun iki haftadır görüşme taleplerine yanıt vermediği bildirilen açıklamada, “’Sorunlar masada ve konuşularak çözülür’ diyenler, randevu dahi vermiyorsa, sokaklar bizleri bekliyor demektir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilenlerin  maaş ve barem intibaklarını düzenlemeyi amaçlayan Değişiklik Yasa Tasarısı’nın görüşülmesine ilişkin Meclis’te ivedilik alınmasın karşın  Maliye Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı’nın  tasarıyı Komite’de görüşmekten kaçındığı iddia edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.