1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN İSKELE’DE TEMİZLİK YAPILACAK
YARIN İSKELE’DE TEMİZLİK YAPILACAK

YARIN İSKELE’DE TEMİZLİK YAPILACAK

Kapsamlı temizlik yapacaklar!

A+A-

YARIN İSKELE’DE KAPSAMLI TEMİZLİK YAPILACAK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek,toplumsal katılımı güçlendirerek büyük bir çevre temizliği yapmak istediklerini söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,Dinçyürek'in başkanlığında kaymaklıklar,belediye, bazı kurumlar ve çevre örgütlerinin davet edildiği bir toplantı yapıldı.

Dinçyürek toplantının başında yaptığı konuşmada,  bölgelerde katılımı ve farkındalığı arttırarak hedeflerini en kısa sürede eyleme dönüştürmek istediklerini söyledi.

Dinçyürek, ülke genelinde her kurumun farklı sorumluluk alanları olduğuna, yasal olarak sorumluluğu başka bakanlık ya da dairelerde olsa bile ortak sıkıntılar bulunduğuna dikkati çekti.

Başta anayollar ve belediyelerin sorumluluğundaki ana arterlerde yağışların bol olmasından kaynaklanan ot sorunu yaşandığını söyleyen Dinçyürek, bu durumun büyük çevre kirliliği yarattığını, bu alanlara atılan çöplerin de kirliliği arttırdığını belirtti.

Dinçyürek, yangın risklerinin azalması için de neler yapılabileceğini masaya yatırmak istediklerini de söyledi.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Biz, sorunu birbirimizin üzerine pas ederek  sorumluluktan  kaçmak yerine, sorumluluk hepimizin mantığıyla görevi hep beraber yapalım diyoruz.Güç birliği oluşturduktan sonra yerel bölgelerde toplumsal katılımı güçlendirecek, daha hızlı netice alabileceğimiz ada genelinde bir kampanyayı hayata geçirebiliriz".

Yarın İskele Kaymakamlığı ve belediyenin organize ettiği planlı ve kapsamlı bir çevre temizliği yapılacağını ifade eden Dinçyürek, bu çalışmaya da katılacaklarını belirtti.

Dinçyürek, bütün kurumlarla işbirliği şansını zorlayacaklarını belirterek, "Sorun hepimizin sorunu. Dolayısıyla çözümleri de birlikte üreteceğiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.