1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN SAAT 16. 00’DA TÜM İLÇELERDE ARAÇLI EYLEM YAPILACAK
YARIN SAAT 16. 00’DA TÜM İLÇELERDE ARAÇLI EYLEM YAPILACAK

YARIN SAAT 16. 00’DA TÜM İLÇELERDE ARAÇLI EYLEM YAPILACAK

Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler bugün Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nda (KTOEÖS) toplanarak zamları protesto etmek için ortak eylem kararı aldı.

A+A-

YARIN SAAT 16. 00’DA TÜM İLÇELERDE ARAÇLI EYLEM YAPILACAK

EYLEMLER ARALIK AYININ İLK GÜNLERİNDE DE SÜRECEK

Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler bugün Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nda (KTOEÖS) toplanarak zamları protesto etmek için ortak eylem kararı aldı.

Buna göre, yarın saat 16. 00’da tüm ilçelerde araçlarla eylem yapılacak. Eylemler Aralık ayının ilk günlerinde de sürecek

“YAPILAN SON ZAMLARLA HAYAT ÇEKİLMEZ OLDU”

Örgütlerin yaptığı ortak basın açıklamasında, Kıbrıs Türk toplumunun kurumlarının, özelleştirme gibi politikalarla elden alındığı, toplumun fakirleştirilip işsizleştirilerek açlığa mahkûm edildiği, yapılan son zamlarla hayatının çekilmez olduğu iddia edildi.

MUHTIRAYA RAĞMEN...

Ortak açıklamada, hükümete ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne muhtıra verilmesine rağmen konuyla ilgili her hangi bir adım atılmadığını, sonuç alınıncaya kadar mücadeleye devam edileceği bildirildi.

Buna göre, yarın saat 16.00’da araçlı eylem gerçekleştirilecek.

Araçların toplanacağı yerler ise şöyle belirlendi:

“Lefkoşa’da, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) yanında bulunan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) önü ve Kuğulu Park Önü. Girne’de Oğuz Veli Ortaokulu önü. Güzelyurt’ta Güzelyurt Terminali. Gazimağusa’da eski Mağusa- Lefkoşa anayolu üzerindeki Gazimağusa Devlet Hastanesi kavşağı. İskele’de, İskele Meydanı.”
 
2 ARALIK’TA “MECLİSİ İZLEYECEĞİZ” EYLEMİ

Örgütler, 2 Aralık Pazartesi saat 10.00’da “Meclisi İzleyeceğiz” eylemi yapacak.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE “KAZIKLI EYLEM”

Örgütler, 4 Aralık’ta, saat 10.00’da Bakanlar Kurulu’na yönelik bir eylem gerçekleştirecek.

Başbakanlık önünde “Kazıklı Eylem” yapılacak.

 “AYDINLIKTAN KARANLIĞA” EYLEMİ 6 ARALIK’TA

Örgütler, 6 Aralık’ta saat 17.00’de “eyleme katılmak isteyen halkla birlikte” Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski binası önünde toplanıp dereboyu güzergâhından Meclis’e ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yürüyecek.

Mumlar ve meşaleler ile “Aydınlıktan Karanlığa” eylemi yapılacak.

Ortak eyleme kararı alan sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler şöyle:

“TÜRK-SEN, TEL-SEN, EL-SEN, GIDA SEN, AS-SEN, LİMAN-SEN, TES, HTKS, HAVA-SEN, SAĞLIK-SEN, BANK-SEN, KOOP-SEN, ÇAĞ-SEN, BES, GÜÇ-SEN, BASIN-SEN, KTAMS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, TIP-İŞ, KTÖS, DEV-İŞ, Devrimci Genel-İş, Emek-İş, Petrol-İş, Mağusa Türk Genel İş, KAMU-SEN, KT Ebeler ve Hemşireler Sendikası, HÜR-İŞ, KAMU-İŞ, DAÜ-PER-SEN, BAY-SEN, MEMUR-SEN, BÜRO-İŞ, BASS, DİN-GÖR-SEN, K.T.M.M.O.B, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, KTEZO, İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Girne Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, K.T. Güzellik Uzmanları Birliği, K.T. İnşaat Taşeronları Birliği, K.T. Oto Kaporta ve Boyacıları Birliği, K.T. Marketler Birliği, K.T. Öğrenci Yurtları Birliği, K.T. Elektrik Müteahhitleri Birliği, K.T. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Kıbrıs Mutfak profesyonelleri Derneği, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği, Doğancı Patates Üreticileri Birliği, K. T. Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, Lefkoşa Muhtarlar Derneği, RES-BİR, K.T. Sıhhi Tesisatçılar Birliği, K.T. Oto Tamircileri Birliği, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Karpaz Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Birliği”

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.