1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. YARIN YÜRÜYÜŞE DAVETLİSİNİZ
YARIN YÜRÜYÜŞE DAVETLİSİNİZ

YARIN YÜRÜYÜŞE DAVETLİSİNİZ

“KALBİMİZİ SEVİYORUZ, SAĞLIKLI BİR GELECEĞE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

A+A-

“KALBİMİZİ SEVİYORUZ, SAĞLIKLI BİR GELECEĞE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

Sağlık Bakanlığı’nın, Kıbrıs Türk Kalp Derneği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Telsim’in katkılarıyla gerçekleştireceği “28 Eylül Dünya Kalp Günü Yürüyüşü” yarın yapılıyor.

Yürüyüş, “Kalbimizi Seviyoruz, Sağlıklı Bir Geleceğe Birlikte Yürüyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, yarın saat 10.30’da Sağlık Bakanlığı merkez binasından başlayacak yürüyüşe, Cumhurbaşkan Vekili Sibel Siber ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin yanı sıra bazı milletvekilleri, üst düzey yöneticiler, sivil toplum örgütü üye ve temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşların katılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı ile Telsim arasında bir süre önce imzalanan işbirliği protokolüne göre, kalp hastalıkları konusunda çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek, halkın bilinçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmaların bir parçası olan kalp günü yürüyüşü ile, kalp hastalıklarına yönelik farkındalığın yükseltilmesi hedefleniyor.

Bakanlık açıklamasında, hazır gıdalar, hareketsizlik, hava kirliliği, stres ve zararlı alışkanlıkların hastalıkları tetiklediğini ifade eden uzmanların, hareketsiz yaşam, kilo artışı, dengesiz ve sağlıksız beslenmenin beraberinde hipertansiyon, diyabet ve kalp damar hastalıklarını getirdiğine dikkat çektiği belirtildi.

Uzmanların, Dünyada ve ülkede yapılan etkin kampanyalara rağmen tütün ve tütün ürünleri kullanma alışkanlığının hızla artış gösterdiğine de dikkat çektiği belirtilen açıklamada, tütün ve tütün ürünü kullanımının kalbin düşmanı olduğuna vurgu yapıldı.

Tütün ve tütün ürünleri kullanımının kalp damar hastalıklarının yanı sıra akciğer ve diğer kanser türlerini tetikleyen bir unsur olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “dengeli beslenme, spor yapma, ev yemekleri tüketilmesine özen gösterme ve kilo almaktan kaçınma” gibi önerilerde bulunuldu.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.