1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARINDA GREV YAPACAKLAR!
YARINDA GREV YAPACAKLAR!

YARINDA GREV YAPACAKLAR!

Bu okulda grev var!

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda dün başlatılan uyarı grevinin yarın da devam edeceğini bildirdi.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, grev 08.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da okul bahçesinde basın toplantısı düzenlenecek.

KTÖS Genel Başkanı Semen Saygun eğitimdeki sorunların çözümüne öncelik vermediklerini iddia ettiği  Eğitim Bakanlığı yetkililerinin sorunların çözümüne duyarsız kalması ve irade koymamasının  eğitimdeki sorunların artarak büyümesine yol açtığını savundu.

Saygun, “Eğitim Bakanlığı’ndan kaynaklı yaşanan tüm olumsuzlukların okulları sorunlar yumağına dönüştürdüğünü, Şht. Ertuğrul İlkokulu’nun  bu sorunlardan en çok etkilenen okulların başında geldiğini” öne sürdü.

Saygun, “İlgili okulumuzda eğitim yılı başından beridir devam eden ve okul idaresinin görev ve sorumluluklarındaki ihmali ile başlattığı huzursuzluk, Eğitim Bakanlığı’nın da katkılarıyla kangrenleşmeye devam etmektedir” dedi.

Saygun, gelinen süreçte, sorunların ortadan kaldırılması ve huzurlu bir eğitim-öğretim ortamının yeniden tesis edilmesi için yaptıkları uyarı ve eylemlere rağmen  aynı anlayışın devam ettiğini  ileri sürdü.

Saygun,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın  sorunların çözümüne yönelik adım atmaması nedeniyle eğitimin ve çalışma barışının kaosa sürüklendiğini iddia etti.

Saygun, “Sorunlar hasır altı edilmeden çözülme yoluna girene ve okulumuz öğretmenleri sağlıklı ve huzurlu eğitim ortamına kavuşana kadar 18 Mart Çarşamba günü başlattığımız uyarı grevimize devam edeceğimizi vurgularız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.