1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARINDAN İTİBAREN UYGULAMADA...
YARINDAN İTİBAREN UYGULAMADA...

YARINDAN İTİBAREN UYGULAMADA...

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Bakanlık bünyesinde kurulan “Alo 115 Trafik Hattı”nın yarından itibaren uygulamaya geçeceğini, vatandaşların bu hattı ücretsiz olarak arayıp trafik güvenliğini bozan durumları ihbar edebileceğini açıkladı.

A+A-

BAŞARIR: “VATANDAŞLAR İSTER EV, İSTERSE CEP TELEFONLARINDAN BU HATTI ÜCRETSİZ OLARAK ARAYARAK TRAFİK GÜVENLİĞİNİ BOZAN DURUMLARI BİLDİREBİLECEK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Bakanlık bünyesinde kurulan “Alo 115 Trafik Hattı”nın yarından itibaren uygulamaya geçeceğini, vatandaşların bu hattı ücretsiz olarak arayıp trafik güvenliğini bozan durumları ihbar edebileceğini açıkladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda bugün bir basın toplantısı yapan İsmail Başarır, hayvan ölülerinin ve yollardaki bazı cisimlerin yıllardır trafik güvenliğini bozduğunu vurguladı, daha önce bu durumların şikâyet edilebileceği bir merciinin olmadığını söyledi.

Bakan Başarır, trafikle ilgili tüm kurumların Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde toplanacağını, yasanın Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini, Meclisin açılmasıyla da yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde “Alo 115 Trafik Hattı” oluşturulduğunu ve bu hattı aramanın ücretsiz olduğunu yineleyen Bakan Başarır, “Vatandaşlar ister ev, isterse cep telefonlarından bu hattı ücretsiz arayarak trafik güvenliğini bozan durumları bildirebilecek” dedi.

Belediyeler ile de gerekli görüşmeleri yaptıklarını, belediyelere genelge gönderildiğini söyleyen Başarır, hayvan ölülerinin ve trafiği engelleyen cisimlerin bilgi verildiği takdirde belediye ekiplerince yollardan kaldırılacağını söyledi.

Hayvan ölülerinin günlerce yollarda kaldığını anımsatan Bakan Başarır, bunun hem sağlık hem de trafik için sakıncalı olduğunu vurguladı.

Hattın sadece mesai saatlerinde hizmet vereceğini söyleyen İsmail Başarır, “Bu hattı yeni düzleme ile 24 saate çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

ŞEHİT ÇOCUKLARI YOLU’NUN İHALESİ

Basın toplantısında bir diğer konuya da değinen Bakan İsmail Başarır, Lefkoşa’da “Şehit Çocukları Yolu”nun ihalesine kendi dönemlerinden önce çıkıldığını ancak ihaleyi kazanan şirketin ihale şartlarına uymadığı yönünde iddialar olduğunu ifade etti.

Başarır, bu konuda hukuki bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, hem bakanlığın hukukçusu, hem de  Başsavcılıkla görüştüğünü kaydederek “Bu hukuki süreç neticelendiği zaman doğru neyse o yapılacak. Gerekirse bu ihalenin iptali yönüne gidilecek. Hukuk her şeyin üzerindedir” dedi.

Bakan Başarır, hükümetlerinin ana politikasının şeffaflık, dürüstlük ve halkın vicdanının rahatlatılması olduğunu  sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.