1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YARIŞTAN GERİ KALMAMALI, ÖNE GEÇMELİYİZ”
“YARIŞTAN GERİ KALMAMALI, ÖNE GEÇMELİYİZ”

“YARIŞTAN GERİ KALMAMALI, ÖNE GEÇMELİYİZ”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “TAK’IN TARİHİ GÖREVİNİN BİLİNCİ VE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMESİ GEREK”

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “TAK’IN TARİHİ GÖREVİNİN BİLİNCİ VE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMESİ GEREK”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) tarihi görevinin bilinci ve çağdaş gelişmeler doğrultusunda hareket etmesi gereğinin altını çizerek tüm yönetici ve çalışanlarına başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Türk Ajansı Kıbrıs’ın 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, TAK’ın, 21 Aralık 1973’te Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünyaya duyurmak için kurulduğunu anımsatarak, merhum Sait Terzioğlu’nun Ajans’ın kuruluşunda, merhum Kemal Aşık’ın da Ajans’ın gereken üretkenlik ve yasal statüye kavuşmasında büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Ajans’a 40 yıl önce dönemin Kıbrıs Türk Yönetimi ve halk tarafından verilen, 1974 sonrasında yasalarla perçinlenen görevinin hala devam ettiğini söyleyen Eroğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın halkın, devletin haklı sesini dünyaya duyurma görevine bilinçli, planlı çalışmalar ve atılımlarla devam ettiğini vurguladı.

“YARIŞTAN GERİ KALMAMALI, ÖNE GEÇMELİYİZ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, yaşadığımız dönemde medya ve bu bağlamda ajansların öneminin giderek arttığını belirterek, “Toplumların, bireylerin doğru haber alma hakkına en iyi ve en hızlı şekilde yanıt verenlerin diğerlerine göre öne geçecekleri bir yarış söz konusudur. Biz bu yarışta geri kalmamalı, tam tersine diğerlerinin önüne geçmeliyiz” dedi.

Eroğlu, ”Rahmetli Terzioğlu ve Aşık başta olmak üzere aramızda olmayan TAK mensuplarını rahmetle anarken, dünden bugüne Ajans’a hizmet veren herkese takdirlerimizi ifade ediyorum” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.