1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞ ORTALAMASI 24!
YAŞ ORTALAMASI 24!

YAŞ ORTALAMASI 24!

Büyük tehlike!

A+A-

Pelin Yükselay

Kıbrıs’ın güneyinde olduğu gibi kuzeyinde de uyuşturucu kullanımı ve ticareti ürkütücü boyutlara ulaştı. Polisin son 6 ay içinde ‘ihbar sonucunda’ yaptığı baskınlarda 2 kilo 364 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.Diyalog muhabirinin araştırmasına göre; ele geçirilen uyuşturucuların başında Bonzai geliyor.

Uyuşturucu suçlarına bağlı olarak haklarında yasal işlem yapılan 167 kişinin yaş ortalamasının 24 olması ise gençler açısından tehlikenin boyutlarını ortaya koyuyor.

Diyalog muhabiri, 1 Mart-25 Ağustos tarihlerini kapsayan 6 aylık dönemde Polis Basın bültenine konu olan uyuşturucu madde ile ilgili vakaları araştırdı. Buna göre, ülkemizdeki uyuşturucu kullanımı korkutucu boyutlara ulaştı. 

Bu 6 aylık dönemde KKTC sınırları içerisinde yaklaşık 2 kilo 364 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu miktar içerisinde sentetik cannabionid, esrar, eroin, kokain ve hint keneviri çeşitleri yer aldı. En fazla ele geçirilen uyuşturucu madde ise sentetik cannabionid oldu. 

Bunun yanında kırktan fazlası Lefkoşa’da olmak üzere, saksılar da yetiştirildiği tespit edilen yaklaşık 79 kök hint keneviri de ele geçirildi. 

Bu 6 ayda uyuşturucu madde içerikli 164 adet hapa da el konuldu. Hapların büyük bir kısmı sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde içerirken, bir kısmının da MDMA (ekstazi)  türü uyuşturucu madde içerdiği tespit edildi.

Öte yandan, içinde sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan çok sayıda sigara da ele geçirildi.

167 Kişi hakkında yasal işlem!

1 Mart-25 Ağustos tarihlerini kapsayan 6 aylık dönemde, uyuşturucu madde tasarrufundan 167 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Uyuşturucu madde tasarrufu konusunda Lefkoşa başı çekerken, Lefkoşa’yı, Girne, Gazi Mağusa, Ercan Devlet Havalimanı, Güzelyurt ve Girne Limanı takip etti.

Verilere göre Lefkoşa uyuşturucu vakalarında 29 tutuklama ile ilk sıraya yerleşirken, Girne’de 24, Mağusa’da 13, Ercan’da 9, Güzelyurt’ta 5 ve Girne Limanı’nda da 1 kişi uyuşturucu madde tasarrufundan tutuklandı.

Araçlarda da ele geçirildi!

Raporlara göre bu yıl 6 kez de araçlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Özellikle tehlikeli sürüş nedeniyle durdurulan veya gerçekleşen trafik kazaları sonrası yapılan incelemelerde araçlarda uyuşturucu madde bulunduğu görüldü. 

Girne’de bir seferde 1 kilo 700 gram

Verilere baktığımız zaman, yakalanan uyuşturucu madde miktarları genelde gram ağırlığında olurken, 1 Nisan tarihinde Alsancak’ta bir uyuşturucu çetesinin çökertilmesi sonucu 1 kilo 700 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ercan Havalimanı, 1 numara!

Öte yandan Ercan Devlet Havalimanı’ndan ülkeye uyuşturucuyla girmeye çalışanların sayısının 6 aylık dönemde 9 olduğu belirlendi. Bunu bir ile Girne Limanı izledi. Ercan Devlet Havalimanı her zamanki gibi uyuşturucu kullananların en çok maddeyi geçirmeye çalıştıkları yer olarak belirlendi. 

Tutuklananların yaş ortalaması 24!

Uyuşturucu madde tasarrufundan tutuklanan 167 kişinin yarısından fazlası yirmili yaşlarında. Gençler arasında yaygın olduğunu bildiğimiz uyuşturucu kullanımı, bu raporlarla birlikte bir kez daha gözler önüne seriliyor. Aynı zamanda bu dönemde tutuklananların yaş ortalaması 24, en yaşlı madde tasarrufçusu ise 71 yaşında olarak kayıtlara geçti.

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.