1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YASA BİZİ BİTİRİR”
“YASA BİZİ BİTİRİR”

“YASA BİZİ BİTİRİR”

Kimse bizim görüşümüzü almadı;

A+A-

Kar-İş Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Özsezer ve Adnan Doğruyol, Günaydın Ada programının konuğu oldular. Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Değişik Yasası’nın sektörü bitireceği iddiasında bulunan Özsezer ve Doğruyol, sektörde yarattığı kaosu anlatarak eylem uyarısı yaptı.

ÖZSEZER: “KİMSE BİZİM GÖRÜŞÜMÜZÜ ALMADI”

Yasanın yapılması aşamasında hiçbir şekilde kendilerinden bilgi ve görüş alınmadığını söyleyen Mehmet Özsezer, işletmeciler olarak kendi vatandaşını çalıştırmama gibi bir sıkıntı olmadığını fakat çalışacak vatandaş bulamadığını belirtti.

Esnaf zanaatkarlarıyla işbirliğine girmenin topluma yarar sağlayacağını dile getiren Özsezer, bu anlamda altyapı çalışmalarına bir an önce başlamanın önemine vurgu yaparak, zanaatkarlık meslek okulunun açılması gerektiğini savundu.

“EYLEM BAŞLATACAĞIZ”

Gerekirse eylem dahi yapabileceklerinin sinyalini veren Özsezer, sektörü vatandaşları zora sokacak kararlar alındığının belirterek toplu taşımacılığı ileri düzeye taşımak için vatandaşlara daha iyi hizmet vermek olduğunu vurguladı.

“1200 KİŞİ MAĞDUR OLUR”

Şu anda çalışma izniyle şoförlük yapan 1200 kişi olduğunu ifade eden Özsezer, bu kadar kişinin işsiz kalmasının tam anlamıyla bir kaos olacağına vurgu yaptı. Özsezer, bu kişilerin sadece bir bölümünün beyaz kimlikten yararlanabileceğini ifade ederek kalanların durdurulması halinde personel bulmakta zorlanacaklarını söyledi.

Özsezer, yeni başbakan olması düşünülen Ömer Kalyoncu ve ilgili bakanlığa seslenerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Ömer bey ve sayın Mehmet Ali Talat daha duyarlı olduğunu düşündüğüm kişiler arasındadır. İnşallah bu toplu taşımacılığa ve izin kurulunun gelişigüzel izin dağıtımına umarım dur derler. Gerçekten toplu taşımacılığı yapan kişilere imkan sağlarlar. Üniversitelere ya da diğer kurum ve kuruluşlara toplu taşımacılıkla alakası olmayan kişilere izin vermezler. Artık bizi… bunu söylemeyeceğim. Mağdur etmezler diyeyim”

DOĞRUYOL: “ YÖNETİM OLARAK SÜRECİN YANINDAYIZ”

Hükümetin ve ilgili bakanlığın bu tavrını kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Kar-İş Yönetim Kurulu üyesi Adnan Doğruyol da, büyük bir sektörün temsilcileri olduğuna vurgu yaptı ve bakanlıktan yasanın iptalini istedi.

Doğruyol , “Şoförlüğü merak eden ve bunu meslek edinecek arkadaşların açılacak okulda okumasını istedik.” diyerek kamu görevinin önemine değindi. Eylem sürecini çok büyük düzeyde başlatacaklarını söyleyen Doğruyol, KAR-İŞ ekibindeki bütün üyelerin eyleme hazır olduğunu sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.