1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YASA DEĞİŞİKLİĞİ VE YENİ CEZAEVİ ŞART”
“YASA DEĞİŞİKLİĞİ VE YENİ CEZAEVİ ŞART”

“YASA DEĞİŞİKLİĞİ VE YENİ CEZAEVİ ŞART”

Yeni bir cezaevi binasının şart;

A+A-

KTAMS GARDİYANLARIN GÜNÜ’NÜ KUTLADI

“YASA DEĞİŞİKLİĞİ VE YENİ CEZAEVİ ŞART”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Sekreteri Güven Bengihan, Merkezi Cezaevi’yle ilgili teşkilat yasasının günün koşullarına uygun hale getirilmesinin ve yeni bir cezaevi binasının şart olduğunu belirtti.

Bengihan 8 Ekim Dünya Gardiyanlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ve sabırla çok zor koşullarda görevlerini layıkıyla yapan gardiyanlarımızın 8 Ekim Dünya Gardiyanlar Günü’nü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkede yıllarca uygulanan ekonomi ve nüfus politikaları sonucu yaşam kalitesinin düşmesiyle birlikte her türlü suç oranında sürekli artış olduğunu ifade eden Bengihan, buna bağlı olarak cezaevi çalışanlarının yaptıkları görevin aynı oranda zorlaşarak dayanılmaz bir boyut kazandığını savundu.

“YASA DEĞİŞİKLİĞİ VE YENİ CEZAEVİ ŞART”

Değiştirilmesi için uzun bir süreden beri uğraş verilen Merkezi Cezaevi Dairesi Teşkilat Yasası’nın, günümüz koşullarına uygun, personel sorunlarını ortadan kaldıracak şekilde bir an önce hayata geçirilmesinin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Bengihan, gardiyanların çağdaş ve güvenli bir çalışma ortamı ve mahkûmların insanca yaşam koşulları için yeni bir cezaevi binasının şart olduğunu kaydetti.

Bengihan her hükümet döneminde yapılacağı sözü verilen yeni cezaevi binasının süratle hayata geçmesi için de sendikanın konuyu gündeminde tutacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.