1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'YASA DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILMAZSA, SEÇİM MEVCUT DURUMU DEĞİŞTİRMEYECEK'
'YASA DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILMAZSA, SEÇİM MEVCUT DURUMU DEĞİŞTİRMEYECEK'

'YASA DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILMAZSA, SEÇİM MEVCUT DURUMU DEĞİŞTİRMEYECEK'

KAMU-SEN BAZI YASA DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILMAZSA SEÇİMİN MEVCUT DURUMU DEĞİŞTİRMEYECEĞİNİ İLERİ SÜRDÜ

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlilere Sendikası (Kamu-Sen), Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası ve tek seçim bölgesi için yasa değişiklikleri yapılmazsa erken ya da zamanında yapılacak bir seçimin mevcut durumu değiştirmeyeceğini ileri sürdü.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kamu-Sen’in bunu uzunca bir süreden beridir söylediğine işaret ederek, meclisteki muhalefet partilerinin yetkililerinin de bu yönde söylemleri bulunduğunu savundu.

“Ancak her üç parti de, bu konudaki engelin  Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafından çıkartıldığını, Meclis’te yeter sayıda vekilleri olmadığını, aslında kendilerinin bu yasalların çıkartılarak, vekil transferlerini yasaklayan, bilgili yeni yüzlerin siyasette  önünün açılmasını sağlayacak, tek seçim bölgeli düzenlemeyi yapmak istediklerini hep söylediler” diyen Özkardaş, bu partilerin samimiyet testinden  geçip geçmeyeceklerinin görüleceğini kaydetti.

Özkardaş, UBP Hükümeti’ne şartlarını kabul ettirme açısından şu anda en güçlü konumda olanın muhalefetteki üç parti olduğunu öne sürerek, “Erken seçim kararı alınmasında, halkında hem fikir olduğu Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Tek Seçim Bölgesi gibi konuları muhalif vekillere şart koşabilirler ve seçim öncesi bunları yasallaştırabilirler. Aksi durumda bu üç partinin “Biz bu yasaları yapmak istiyoruz, ancak UBP engel oluyor” söylemi havada asılı kalır” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.