1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASA DIŞI KÜRTAJ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME
YASA DIŞI KÜRTAJ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

YASA DIŞI KÜRTAJ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Yasa Dışı Kürtaj Soruşturmasında Yeni Gelişme

A+A-

 Didem MENTEŞ

Girne’de meydana gelen ‘yasa dışlı kürtaj’ soruşturmasıyla ilgili polis gözetiminde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu için Türkiye’nden bilirkişi geliyor.

Kalp Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ali Atabey, iki hastayı kontrol edip, rapor verecek. Bu arada Ada Hospital sahiplerinden zanlı Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ise ‘ishal’ ve tansiyon rahatsızlığı nedeniyle önceki gün Girne Akçiçek Hastanesi’nde tedavi edilerek, tutuklu bulunduğu karakola götürüldü.

Türkiye’den gelen ihbarla başlayan “yasa dışı kürtaj” davasında soruşturma geniş çaplı sürerken, zanlıların da sağlık sorunları gündeme gelmeye devam ediyor.

Tunçbilek de rahatsızlandı

İlk olarak Ada Hospital Başhekimi Dr Fahri Karagözlü ve Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun eşi Anestezi Uzmanı Dr Rasiha Serdaroğlu, ‘sağlık durumlarının kötü olması’ nedeniyle anjiyo olurken, önceki gün de Ada Hospital sahiplerinden Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ‘ishal’ rahatsızlığı nedeniyle Girne Akçiçek Hastanesi’nde tedavi edildi.

Tunçbilek’in tansiyonun düşmesi ve ishal rahatsızlığı nedeniyle önceki gece geç saatlerde hastaneye götürüldüğü ve uygulanan tedavi ardından dün öğleden sonra taburcu edilerek tutuklu bulunduğu karakola götürüldü.

Bu arada aynı davayla ilgili tutuklu bulunan zanlılardan sekreter Aygün Gündüz’ün ise göğüs kanseri olduğu ve polis gözetiminde tutulmaya devam edildiği öğrenildi.

Türkiye’den doktor geliyor

Öte yandan 1 Mart günü anjiyo olan Dr. Karagözlü ve Dr. Serdaroğlu’nun sağlık durumlarıyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, bugün Türkiye’den Opr. Dr. Ali Atabey’in gelerek, iki hastayı kontrolden geçirip, durumları hakkında bilirkişi raporu hazırlayacağını ve bu raporun basınla paylaşılacağını açıkladı.

Bu arada 29 Şubat günü haklarında 8’şer gün tutukluluk emri alınan zanlılar, 8 Mart Salı günü yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Neler yaşanmıştı?

7 fetüs bulunmuştu

Hatırlanacağı üzere Girne’de meydana gelen yasa dışı kürtaj soruşturması kapsamında Ada Hospital’a mensup 4’ü doktor, toplam 9 kişi tutuklanmıştı. 26 Şubat’ta ilk kez Mahkeme gündemine gelen ve derinleştirilen soruşturmada, birçok bulgu ortaya çıkmıştı.

Polis son geçen duruşmada, meseleye bağlı olarak kürtaj yaptıran en az 7 annenin arandığını ve kürtaj olan bazı annelerin kimliklerinin tespit edildiğini söylemişti.

Çatalköy’de Hz. Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası’nın bulunduğu bölgelere gömülen fetüslerin en küçüğünün tahmini 14-15 haftalık, en büyüğünün ise 34 haftanın üzerinde (8.5 aylık) olduğu belirlenmişti.

Polis zanlıların birinin ilk beyanında 10-12 adet fetüsten bahsettiğini ancak şu ana kadar 7 fetüsün bulunduğunu açıklamıştı.

1 bebek cesedine ulaşılmıştı

1 bebek cesedi ve 6 fetüsün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için tahliller Türkiye’ye gönderilirken, bulunan fetüslerin en büyüğü olan 34 haftalık fetüsün anne karnında mı yoksa doğduktan sonra mı öldüğünün kesinleşmesi halinde davanın seyri ‘adam öldürme’ ve ‘taammüden adam öldürme’ olarak değişeceği aktarılmıştı.

Fetüslere yapılan ‘dış muayenede’ sakatlıkla ilgili hiçbir bulgunun bulunmadığı da ortaya çıkarken, operasyonların Sağlık Bakanlığı’na bildirilmediği ve kayıt tutulmadığı da tespit edilmişti.

‘24 haftalık sonlandırma’ mesajı!

Devlet daireleri ve bankalarda da geniş çaplı soruşturma yapan polis, bebek ve 6 fetüsün tespit edildiğini, hastane sahipleri zanlı Dr Verda Tunçbilek’in ifadesinde ‘kürtaj yapmadığını’ söylediğini ancak tespit edilen bir telefon numarasına ‘24 haftalık sonlandırma’ şeklinde mesaj attığının belirlendiği dile getirmişti.

Söz konusu telefon numarasının kapalı olduğu öğrenilirken, bazı dosyaların üzerinde kürtaj anlamına gelen ‘DNC’ kelimesinin yazdığı, kürtajı yapanın da Dr Verda Tunçbilek’in olduğunun göründüğü aktarılmıştı.

6’sı yeniden mahkemeye çıkmıştı

Öte yandan 29 Şubat günü gerçekleşen Mahkemede, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ile eşi Dr. Verda Tunçbilek, ebe hemşire Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve güvenlikçi Aziz Dağgün yeniden yargı huzuruna çıkarılmıştı.

Sekreter Cemaliye Ölmez ve güvenlikçi Aziz Dağgün söz konusu bebek ve fetüsleri gömerek, ‘suçu örten suç’ iddiasıyla tutuklanmış,  ebe hemşire Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan ise söz konusu ameliyatlarda yer almak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Tunçbilek çifti ise ameliyatlardan haberdar olup, maddi kazanç elde etmek suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklu sayısı 9’a çıkmıştı… Yarın yeniden mahkemeye çıkacaklar

Yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında ise özel hastanede sekreter olarak çalışan Aygün Gündüz 4 Mart Cuma günü polis tarafından ‘şüphe’ üzerine tutuklandı. Gündüz’ün kürtajlarla ilgili bilgilerin yer aldığı ajandayı çöpe attığı iddia edilerek, ‘Suçu örten suç’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarak hakkında tutukluluk emri alınmıştı.
Girne Adli Şube Amirliği’nin çok geniş kapsamlı yürüttüğü ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturmasıyla ilgili zanlılardan Karagözlü ve Serdaroğlu’dan ayrı 7 tutuklu 8 Mart Salı günü yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Zanlı Dr. Karagözlü ve Dr. Serdaroğlu’nun yarın mahkemeye çıkıp çıkmayacağına ilişkin soruya Başhekim Berksel:

“Türkiye’den bilirkişi gelecek, karar verecek”

1 Mart günü anjiyo olan Dr. Karagözlü ve Dr. Serdaroğlu’nun sağlık durumlarıyla ilgili  konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, bugün Türkiye’den Opr. Dr. Ali Atabey’in gelerek, iki hastayı kontrolden geçirip, durumları hakkında bilirkişi raporu hazırlayacağını ve bu raporun basınla paylaşılacağını açıkladı.

Berksel, Dr. Karagözlü’nün kalp damarında % 40-50 oranında tıkanıklığını hatırlatarak, Karagözlü’nün AUS uygulamasıyla ultrasound sisteminden geçirilerek, Dr. Atabey tarafından kontrol edileceğini dile getirdi. Dr. Rasiha Serdaroğlu’nda ise ritim bozukluğu olduğunu hatırlatan Ersan Berksel, Dr. Ali Atabey’in Serdaroğlu’na elektro fizyolojik çekim yapıldıktan sonra bilirkişi raporunu vereceğini söyledi. Başhekim Berksel, bilirkişi raporunun olumlu çıkması halinde Serdaroğlu ve Karagözlü’nün 8 Mart Salı günü yeniden mahkemeye çıkıp çıkmayacaklarının da belirlenebileceğini ifade etti. Dr. Ersan Berksel, bu gelişmelerin tümünü bugün düzenlenecek basın toplantısıyla duyuracaklarını açıkladı.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.