1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YASA GEÇENE KADAR MAZBATA MAĞDURLARI RAHAT BIRAKILSIN”
“YASA GEÇENE KADAR MAZBATA MAĞDURLARI RAHAT BIRAKILSIN”

“YASA GEÇENE KADAR MAZBATA MAĞDURLARI RAHAT BIRAKILSIN”

Cumhuriyet Meclisi, 20 milyon 309 bin 140 TL tutarındaki Mahkemeler bütçesini de oyçokluğuyla kabul etti ve bugünkü mesaisini saat 19.00 civarında tamamladı.

A+A-

MAHKEMELER BÜTÇESİ DE ONAYLANDI

ANGOLEMLİ: “YASA GEÇENE KADAR MAZBATA MAĞDURLARI RAHAT BIRAKILSIN”

Cumhuriyet Meclisi, 20 milyon 309 bin 140 TL tutarındaki Mahkemeler bütçesini de oyçokluğuyla kabul etti ve bugünkü mesaisini saat 19.00 civarında tamamladı.

SANER

Mahkemeler bütçesi görüşülürken söz alan UBP milletvekili Ersan Saner, mahkemelerin yapılan araştırmalarda güvenilir kurumlar arasında başta geldiğini anlattı.

Saner, sıkıntıların aşılması için yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. Saner, mahkemelerde gecikmeler yaşandığını, geciken adaletin adalet olmaktan çıktığını belirtti. Saner, bu durumdan örnekler verdi.

Çalışma ortamlarının çok kötü olduğunu söyleyen Saner, fiziki şartların iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Mahkemelerin branşlaşması konusuna değinen Saner, bunun kendiliğinden oluşacağını kaydetti.

Dava açacak kişilerden alınacak harçların artırılabileceğini söyleyen Saner, böylece haklı olduğunu bilen kişilerin mahkemeye başvuracağını belirtti.

Yeni mahkeme binaları için arazi aranması gerektiğini kaydeden Saner, altyapının iyileştirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, halkın mahkemelere güveninin sarsılmasının dünyanın sonu olacağını, anarşi başlayacağının söyledi.

Angolemli, ülkede mahkemelerin ve hakimlerin saygın olması gerektiğini ifade etti. Angolemli, hakimlerin maaşlarının yüksek olması, kimseye muhtaç kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Adaletin geç tecelli etmesinin sorunlar yarattığını belirten Angolemli, bunun için reformlar yapılması gerektiğini ifade etti.

Angolemli, mazbata sorununa çare bulunması için yasa önerisi hazırlandığını belirterek, bu yasanın oybirliğiyle geçeceğine inandığını söyledi. Angolemli, “Bu bilindiği halde polis mazbata mağdurlarını rahatsız etmektedir. Bu konuda yasa geliyorsa, polis yetkilileri bu mesajı almalıdırlar. Bu yasa geçene kadar mazbata mağdurları rahatsız edilmemelidir” dedi.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, mazbata sorununa değindi. Tatar, bir kişinin borcundan dolayı hapse gitmesinin kimseye fayda sağlamayacağını vurguladı.

Tatar, mahkeme ve hakimlerin mazbata mağdurlarının durumunun tekrar gözden geçirilmesi, ödeyebilecekleri taksitlere bölünmesi gerektiğini ifade etti.

ÖZDENEFE

CTP-BG Milletvekili Fazilet Özdenefe de, UBP milletvekili Ersan Saner’in dava başvuru ücretlerinin artırılması konusundaki görüşlerini eleştirerek, hak arama özgürlüğünün en önemli özgürlük olduğunu söyledi.

Özdenefe, harçların artırılmasının daha az insanın hukuk yoluyla hakkını aramasına yol açacağını, başka yollar kullanmaya teşvik edileceklerini belirtti.

Özdenefe’den sonra tekrar söz alan Saner, daha az kişinin mahkemeye başvurarak, hak aramaktan vazgeçmesini desteklemediğini belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.