1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASA GÜCÜNDE KARARNAME
YASA GÜCÜNDE KARARNAME

YASA GÜCÜNDE KARARNAME

Bakanlar Kurulu, seyrüsefer harçları ödenmediği için kayıttan düşen araçlarla kayıttan düşmeyen ancak geçmiş döneme ait borcu olan araçlar konusunda yasa gücünde kararnameyle

A+A-

BAKAN DÜRÜST BAKANLAR KURULU TARAFINDAN ÇIKARILAN YASA GÜCÜNDE KARARNAMEYİ AÇIKLADI

“SEYRÜSEFER HARÇLARININ ÖDENMEMESİNDEN DOLAYI KAYITTAN DÜŞEN ARAÇLARDAN, KAYIT ÜCRETİ ALINMAYACAK”

KAYITTAN DÜŞMEMİŞ ANCAK GEÇMİŞ DÖNEME AİT BORCU OLAN ARAÇLAR DA BELLİ ÖDEMELERİ YAPARAK SİSTEME DAHİL OLABİLECEK

Bakanlar Kurulu, seyrüsefer harçları ödenmediği için kayıttan düşen araçlarla kayıttan düşmeyen ancak geçmiş döneme ait borcu olan araçlar konusunda yasa gücünde kararnameyle kayıt harcı affı getirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, seyrüsefer harçlarının ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kararnamenin geçerli olacağı 90 günlük sürede kayıt ücreti alınmayacağını açıkladı.

Bakan Dürüst, bunun yanında, kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik olarak da 6 aylık ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödenmesi halinde, sisteme dahil olunabileceğini belirtti.

Bakan Dürüst, Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, motorlu araçların seyrüsefer harçları ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında onaylanan yasa gücünde kararnameyi açıkladı.

Bir süredir Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleştirilen teknik çalışmalar neticesinde, seyrüsefer harçlarının ödenmesi hususunda bir karara vardıklarını belirten Bakan Dürüst, Bakanlar Kurulu’nca yapılan düzenlemenin, yasa gücünde kararname ile uygulamaya konulduğunu belirtti.

KARARNAME 90 GÜN İLE SINIRLI

Bakan Dürüst, yasa gücünde kararnamelerin 90 günlük geçerlilik süresiyle kısıtlı olduğunu ve vatandaşların bu 90 günlük süre içerisinde, yapılan değişiklikten yararlanması gerektiği vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu tarafından, yasa gücünde kararname ile motorlu araçlar seyrüsefer harçlarının ödenmesi ile ilgili düzenlemenin iki başlık altında olduğunu belirtti.

“KAYITTAN DÜŞEN ARAÇLAR İÇİN KAYIT HARCI ALINMAYACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, alınan karar uyarınca, seyrüsefer harçlarının ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kayıt ücreti alınmayacağını belirterek,  kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik 6 aylık, ya da 12 aylık olmak koşulu ile 1 seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, sisteme dahil olabileceklerini kaydetti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşen araçların yeniden sisteme dahil olabilmeleri için ayrıca, muayene işlemlerini de yaptırmaları, muayene harçlarının ödenmesinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek, muayene harçlarındaki cezanın geçerli olacağını belirtti.

Kayıttan düşen araçların, muayene işlemlerinin yanında, egzoz emisyon testlerinden de geçmeleri gerektiğine işaret eden Bakan Dürüst, bu işlemlerin ardından, Araç Kayıt Dairesi’ndeki işlemler için belirtilen süre içerisinde müracaat edilmesi gerekliliğini vurguladı.

KAYITTAN DÜŞMEMİŞ, GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI BULUNAN ARAÇLAR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun yasa gücünde kararnamesi ile uygulanmaya konan, seyrüsefer harçlarının ödenmesine ilişkin diğer uygulamanın ise, kayıttan düşmemiş ancak geçmiş dönem borçları bulunan araçlarla ilgili olduğunu açıkladı.

Bakan Dürüst, kayıttan düşmemiş ancak seyrüsefer harçlarında geçmiş dönem borcu olanların ise geçmiş döneme ait 1, gelecek döneme ait ise yine 6 aylık, ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, araçların sisteme dahil olabileceğini söyledi.

Bakan Kemal Dürüst, kayıttan düşmemiş, ancak geçmiş seyrüsefer harcı geriliği olanlarla ilgili yeni uygulamanın yanında, kayıttan düşen araçlardaki uygulama günü, muayene ve egzoz emisyon testlerinden geçmeleri gerektiğine de işaret etti.

Dürüst, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, ayrıca her iki kapsamda bulunan motorlu araç sahiplerinin, ödemeleri gereken tutarı, Maliye Bakanlığı yasaları uyarınca, 12 aya kadar taksitlendirme imkanına da sahip olacaklarını belirtti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.