1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASA İLE FUHUŞ KÖLELİĞİ
YASA İLE FUHUŞ KÖLELİĞİ

YASA İLE FUHUŞ KÖLELİĞİ

Gece kulüplerinde konsomatris adı altında istihdam edilen kadınların çalışma hayatı hastane ve kulüp arasında geçerken belli bir saate bile dışarı çıkmaları yasaklanıyor

A+A-

Suna ERDEN

Gece kulüplerinde konsomatris adı altında istihdam edilen kadınların çalışma hayatı hastane ve kulüp arasında geçerken belli bir saate bile dışarı çıkmaları yasaklanıyor

Kuzey Kıbrıs’ta gece kulüplerinde çalışmaya gelen kadınlar konsomatris adı altında istihdam ediliyor. Ercan Havalimanı’na iner inmez Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülen, ardından çalışacakları gece kulüplerine teslim edilen kadınlar, işe başladıktan sonra haftada bir gün cinsel hastalıkları olup olmadığına veya hastalığa yakalanıp yakalanmadıklarına dair zührevi hastalıklar kliniğinde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Yabancılar Muhaceret Yasası’nda konsomatrisler için düzenlenen kısmında belirli bir saatten sonra kulüp dışında olmaları yasaklanırken, çalışan her konsomatris başına devlet belirli bir vergi oranı alıyor. Böylelikle fuhuş yaptıkları bilinen bu kadınların sırtından hem devlet hem de işletmeciler kazanıyor.

ERCAN-HASTANE, GECE KULÜBÜ ARASINDA BİR HAYAT

Star Kıbrıs’ın yaptığı araştırmaya göre, Kuzey Kıbrıs’a konsomatris olarak çalışmaya gelen kadınlar, Ercan Havalimanı’ndan direkt olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi zührevi hastalıklar kliniğine götürülüyor. Çalışacak kadınlar 24 saat karantinada kaldıktan sonra sağlık raporu alıyor ve çalışacakları işyerlerine teslim ediliyor. Karantina süresince dışarı çıkmaları yasak olan bu kadınların yolculuğu, Ercan-Hastane ve son olarak gece kulüplerinde sonlanıyor.

İNSANLIK AYIBI

Konsomatrislerin kalacakları yerlerde önceden belirlenirken işe başladıktan sonra her hafta zührevi hastalıklar hastanesinde kontrol edilmeleri şart koşuluyor. KKTC’ye ilk geldiklerinde sağlıklı olan ancak yaşadıkları cinsel ilişkiler sonrası AIDS, Hepatit gibi tehlikeli hastalıklara yakalananlar ise sınır dışı ediliyor.

BİR SAATTEN SONRA DIŞARI ÇIKMA YASAĞI VAR

Çalışan her konsomatris başına devlet gece kulüplerinden vergi alıyor. Öte yandan bu kadınların belirli saatlerde dışarı çıkmaların ise yasa ile yasaklanıyor. Yabancılar Muhaceret Yasası’na göre de konsomatrislerin saat 12.00’dan sonra gece kulübü dışında olmaları ise yasaklanıyor.

FUHUŞ’TAN MÜTHİŞ GELİR

Ayrıca, bir gece kulübü işletmecisinden alınan bilgiye göre, KKTC’de eğlence merkezi adı altında 42 gece kulübü bulunuyor ve burada sayıları 500’ü bulan konsomatris çalıştırılıyor. Bu gece kulüplerinden her ayın 25’in de vergi adı altında 30 bin TL’ye yakın para alınıyor. Aylık olarak verilen vergi oranı gece kulüplerinin sayısı göz önünde bulundurulduğunda yıllık oranı 20 Milyona ulaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum