1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASA ÖNERİSİ KOMİTEDE GÖRÜŞÜLDÜ
YASA ÖNERİSİ KOMİTEDE GÖRÜŞÜLDÜ

YASA ÖNERİSİ KOMİTEDE GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere;

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan başkanlığında toplandı.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, toplantıda, DP-UG Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un önerisi üzerine gündeminde bulunan “Ürün Güvenliği Yasa Önerisi”ni madde madde görüştü.

Ürün Güvenliği Yasa Önerisi; piyasaya arz edilecek veya hizmete sunulacak ürünlere ilişkin teknik düzenlemeleri ve güvenlik gereklerini, uygunluk değerlendirmesi faaliyetlerini, piyasa gözetimi ve denetimi ile ithalat kontrollerini, bu alanda faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların görev ile sorumluluklarını, uygunsuzluk halinde alınacak önlemleri, bu konularda yapılacak bildirimleri ile “Ürün Güvenliği Üst Kurulu” ve “Piyasa Gözetimi ve Denetimi Kurulu” görev ve yetkilerini kapsıyor.

Cumhuriyet Meclisi, AB Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite toplantısına CTP-BG Milletvekili Komite Başkanı Armağan Candan, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, CTP-BG Miletvekili Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ve CTP-BG Milletvekili Salih İzbul katıldı.  

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.