1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASA ÖNERİSİ ONAYLANDI!
YASA ÖNERİSİ ONAYLANDI!

YASA ÖNERİSİ ONAYLANDI!

Yasa komitede onaylandı.

A+A-

YASA YÜRÜRLÜĞE GİRİNCE, 68 ESKİ KTHY VE CAS ÇALIŞANININ DEVLETTE İSTİHDAM EDİLEBİLMESİNE OLANAK SAĞLANMIŞ OLACAK

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi KTHY ve CAS çalışanlarının istihdamıyla ilgili düzenlemeler içeren Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni görüşerek oy birliğiyle kabul etti.

CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür başkanlığındaki komite, gündemindeki Özelleştirme Yasa Önerilerini birleştirerek görüştü.

TAK muhabirinin Komite Başkanı Birikim Özgür’den aldığı bilgiye göre, komite, TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın ve Komite Başkanı Birikim Özgür’ün önerilerini birleştirerek görüştü.

Birikim Özgür öneriyle, Özelleştirme Yasası’nın geçici 1. maddesinde değişiklik yapılarak 30 Haziran 2014’te işine son verilen eski KTHY ve CAS çalışanlarının Özelleştirme Yasası kapsamında devlete istihdam edilmek için başvuru yapabilmesine olanak sağlandığını açıkladı.

Özgür, yasa yürürlüğe girince, eylem yapan 69 eski KTHY-CAS çalışanından biri emekli olduğu için 68 kişinin yararlanabileceğini ve bu kişilere başvuru için 5 iş günü tanınacağını da bildirdi.

CAS’ta görevlendirilen ve işsiz kalan eski KTHY çalışanları geçtiğimiz aylarda çadır eylemi ve açlık grevi yaparak bu hakkı talep etmişlerdi.

Öte yandan Meclis’ten verilen bilgiye göre, yasa önerisinin genel gerekçesi şöyle:

“KTHY çalışanı olup da CAS Ltd.’e aktarılan ve önce şirketin KKTC sınırları dahilindeki şubelerinde KTHY çalışanı statüsünde olup, CAS (Cyprus Airport Services) Ltd.’de görevlendirilen KTHY çalışanlarının bu yasadan yararlanabilmeleri ve Özelleştirme Yasası’na bağlı olarak devlete haklarına halel gelmeksizin istihdamlarını amaçlamaktadır.”

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplantısına UBP Milletvekili Ersin Tatar, DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekili Hamit Bakırcı, UBP Milletvekili Kutlu Evren ve CTP-BG Milletvekili Ömer S.Kalyoncu katıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.